Skip to main content

25 framgångsrika år – en stark början

2023-04-05

Äntligen! Kalendern visar att vi har gått in i den första riktiga vårmånaden. Vädret är inte riktigt med på noterna ännu, men vi vet att det vänder snabbt. Snart har vi solen och värmen här igen.

Inledningen av 2023 har bjudit på en hel del positivt för oss på Stångebro Bygg. Nya projekt har varvats med lyckade avslut, varav flera har följt oss under en längre tid. Vi har intensifierat vårt hållbarhetsarbete på flera fronter. Och sen naturligtvis årets stora händelse – företaget har firat 25 år!

Ett fantastiskt jubileum!

1998 grundades Stångebro Bygg. Ambitionen har alltid varit densamma. Vi är ett projektorienterat byggföretag med ansvar för helheten, något som våra kunder har uppskattat under årens lopp. Många ser oss nästan som en del av deras egen verksamhet. Entreprenader i samverkan blev vårt signum och det präglar oss än idag. Förutom traditionell byggverksamhet med renoveringar samt om- och tillbyggnader, så har vi ett stort kunnande när det handlar om att bygga i massivt trä och restaurering av kulturbyggnader.

Självklart ville vi fira våra 25 framgångsrika år. Valet föll på att ta med hela företaget till Ishotellet i Jukkasjärvi. Vi fick en perfekt vistelse med härligt väder, god mat, hundsläde samt norrskenssafari på skoter. En av nätterna sov vi i isrum, onekligen en oförglömlig upplevelse på flera sätt. Extra festligt var att få dela ut hela sex klockor till medarbetare för uppskattad och trogen tjänst under dessa 25 år. Det gör mig stolt!

Verksamheten rullar på

Ekonomin i vår omvärld fortsätter att skapa osäkerhet. Det avspeglar sig förstås i vår bransch också. Vi märker bland annat att konkurrensen ser annorlunda ut. Stora företag, som annars inte är med och fajtas om vår typ av projekt, gör sig nu påminda. Då kan man vara extra tacksam för alla fantastiska kunder, som återkommer med nya förfrågningar och projekt. Jag tänker ofta att vår strävan efter ansvarsfull samverkan och kvalitet verkligen ger resultat. En trygghet för oss alla.

Några projekt som pågått under en längre tid har gått mot sitt slut. Anrika Björkviks säteri är slutbesiktad och vi har rundat av ett trevligt samarbete som vi har lärt oss mycket av. Kvarteret Emiren, hörnet Djurgårdsgatan-Lasarettsgatan, är snart slutfört. Vi säger tack till Länsförsäkringar Östgöta som gav oss förtroendet att genomföra detta utmanande projekt. Nu står här en fin fastighet som förhöjer miljön. I Linköping Science Park fortsätter arbetet med kv. Idéskissen (f.d. IFS-huset). Plan 1 och 2 står klara och vi är redo att gå vidare med plan 3 och 4. De företag som väljer att förlägga sin verksamhet här får inte bara bästa läget i teknikbyn, utan också häftiga lokaler att trivas i. Kontakta gärna Mannersons Fastigheter om du vill veta mer. Dessutom kan jag nämna att Linköpings stift har gett oss i uppdrag en mindre renovering på Biskopsgården och genom Vreta Klosters församling påbörjas ytterligare ett takprojekt.

Steg för steg ser vi fördelarna med att vara en del av Rotundagruppen. Förutom kunskapsutbyte och värdefulla bollplank, så har det även gett resultat när det handlar om nya upphandlingar. Senaste exemplet är Rosendalsskolan i Linköping, där vi fått en väldigt positiv start på fas 1 som pågår tillsammans med Lejonfastigheter. Utvärderingen visar att vi är starka när det handlar om strukturerad samverkan. Vi bygger vår verksamhet på tillit och förtroende, något som alltid uppskattas av alla inblandade. Läs gärna mer på www.rotundagruppen.se.

Tillsammans med UF-företaget NextGeneration UF var vi på Lillgårdsskolan och delade ut boken ”Billy och miljöhjälten” – en bok som hjälper barn att på ett roligt sätt göra smarta miljöval i vardagen. 

Intensifierat hållbarhetsarbete

Stångebro Bygg går in som sponsor till en nybildad återbruks-hub, där flera etablerade byggföretag är delaktiga. Här ska vi alla kunna hitta återbruk, som framöver blir en självklar del av kommande projekt. Det är ett steg i vårt pågående hållbarhetsarbete. Ett annat viktigt steg är vår interna hållbarhetsplan, som ska bidra till att sprida budskapet hur vi tänker och agerar. Här speglas prioriterade områden, vad vi gör och varför.

En annan rolig händelse var utdelningen av böcker till skolelever tillsammans med UF-företaget NextGeneration UF. De har skrivit, illustrerat och producerat boken ”Billy och miljöhjälten” – en bok som hjälper barn att på ett roligt sätt göra smarta miljöval i vardagen. Det här är ett viktigt ämne, så därför har vi varit med och sponsrat produktionen. Och vi på Stångebro Bygg bestämde oss dessutom för att skänka 50 böcker till Lillgårdsskolan i Linköping – en uppskattad gåva.

Till sist, varmt välkommen att kontakta mig om ni vill bolla idéer och projekt framöver. Som alltid är det helt förutsättningslöst och jag bjuder gärna på en fika.

Som sagt, snart är solen och värmen här och jaktutrustningen byts ut mot golfklubbor. Jag tror vi är många som känner oss väldigt redo!

Ha en riktigt fin vår!

Soliga hälsningar
Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg