Något som har diskuterats en hel del under pandemin är utmaningen att leda på distans. Hur ska en bra arbetsgivare vara, när man inte har medarbetarna på plats som vanligt? Eller när ovissheten slår till och man har ansvar för en hel organisation? Vi är många som bär med oss nya erfarenheter inför framtiden. Förhoppningsvis hamnar vi aldrig i samma sits igen, men det finns mycket att lära.

Guldpartner till Tappra Barn
I samarbetet med stiftelsen Tappra Barn så har de här funderingarna väckts till liv igen. Som stolt guldpartner har Stångebro Bygg nämligen äran att utse Årets arbetsgivare 2021. Det kan vara företag eller organisationer som gör stora och uppmärksammade satsningar på medarbetare och miljö. Men det kan lika gärna vara de små handlingarna som visar kreativitet och omtanke.

Nominerade till Årets arbetsgivare
Efter mycket diskuterande, så stod årets tre nominerade klara.

Den första är PLW med följande motivering:
PLW fortsätter sin framgångsresa, där expansion och ett engagerat kundbemötande ställer krav på alla i företaget. Medarbetarna erbjuds löpande utbildningar och konkreta handlingsplaner, bland annat genom PLW Academy. Företagets mål är att vara den självklara arbetsgivaren, där alla får en möjlighet att utvecklas, känna stolthet och må bra. Här skapas starka team som trivs tillsammans och som löser de uppgifter man ställs inför.

 

Den andra är Merell Svets & Montage:
I ett mindre företag är engagemang och flexibilitet a och o. Här arbetar ett tajt gäng, där ingen är rädd att hugga in när det behövs. För när ledningen visar vägen, ger det avtryck i hela organisationen. ”Vår chef brinner för vårt företag och är aldrig sen med att bidra. Vi har en arbetsplats med högt i tak där alla känner sig uppskattade. Kort och gott – en toppenchef som man önskar att alla anställda hade.”

 

Slutligen vår tredje nominerade som är Fonus Öst:
När kris och ovisshet slår till, ställer det höga krav på organisationer som arbetar ”i frontlinjen”. Fonus Öst har navigerat genom pandemin med beslutsamhet, lyhördhet och empati och satt kundernas och medarbetarnas trygghet som högsta prioritet. När skyddsutrustning saknats har företaget skaffat material på egen hand och även delat med sig till andra utsatta verksamheter. Alla arbetar mot samma mål – rätten till ett värdigt avsked.

Ett stort grattis – det är tre företag som är värda all uppmärksamhet. Vinnaren presenteras på Tappra Barns festliga välgörenhetsgala den 12 november på Linköpings Konsert & Kongress.

Full fart igen
Hösten har inletts väldigt positivt med flera nya uppdrag. BoPro Linköping AB har gett oss förtroendet att ansvara för om- och tillbyggnaden av den nya ICA-butiken i Linghem. Några av er såg kanske artikel i Corren häromdagen, då det var ett första spadtag. Samarbetet med Lejonfastigheter fortsätter också och vi har fått tilldelning på två LSS-boenden i de södra delarna av Linköping. Och under nästa år startar ombyggnaden av vårdcentralen på Kungsgatan, en fastighet som ägs av Mannersons Fastigheter.

Säg hej till Rickard
Till sist vill jag bara passa på att presentera vår nya projektledare sedan i somras – Rickard Waldén. Eller egentligen är han inte så ny, eftersom han arbetat som snickare i företaget under flera år. Med andra ord vet Rickard vad projekten handlar om, från planering till genomförande. ”Att nu gå vidare som projektledare känns som rätt steg”, säger Rickard. Vi håller med! Välkommen i din nya roll!

 

 

Balansen mellan jobb och fritid är alltid lika viktig. Oktober och november är en underbar tid i skog och mark, och jag och mina hundar stortrivs när jaktsäsongen pågår. Nu gäller det att njuta innan vintern slår till.

Ha en fortsatt fin höst!

Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

PS. Som alltid – tveka inte att kontakta mig om du vill bolla idéer och projekt! Ring eller maila benny.valtersson@stangebrobygg.se Vi hörs!

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

Foto vd-porträtt: Zandra Erikshed

Foto på nominerade till Årets arbetsgivare: Ida Guylai