Skip to main content

En intressant höst 

Valdagen har passerat och det blev precis så jämnt som många av oss hade gissat. Nu påbörjas det krävande arbetet att bilda en handlingskraftig regering, vilket vår bransch och hela landet behöver.

För Stångebro Byggs del har hösten inletts med optimism, trots det svåra omvärldsläget. Projekten rullar på, vi startar en hel del nytt och förfrågningarna är många. Samtidigt ser vi en sällan skådad prisökning – både vad gäller material och elkostnader. Ingen vet i nuläget hur utvecklingen blir på kort eller lång sikt. Därför gäller det att förbereda sig på olika scenarier.

Viktiga satsningar
Oavsett allt som sker så fortsätter vi med det som är viktigt för företaget. Ett exempel är vårt alltmer intensifierade hållbarhetsarbete. Nyligen genomförde vi, via Almi, en kick-off där vi diskuterade varför vi gör detta och vad vi har för mål. I nästa steg kommer det att bli en input i vårt hållbarhetsprogram. Vi har också tagit beslutet att göra en klimatberäkning av vår verksamhet vartannat år. Arbetet med 2021 pågår nu och nästa blir år 2023. Vi fortsätter även med våra internutbildningar där vi genomfört fukt och brand. Under hösten står akustik på tur.

Nya och pågående projekt
För drygt tio år sedan genomförde vi en omfattande ombyggnation av IFS-huset i Mjärdevi, Linköping. Nu är det dags igen, då vi i första steget tar oss an ett av våningsplanen. I den här häftiga byggnaden kommer det framöver finnas lediga lokaler för uthyrning. Kontakta gärna Mannersons Fastigheter vid intresse. I Vadstena har vi fått ett uppdrag av Statens fastighetsverk och i Linköping genomförs en ombyggnation för Knowit på Klostergatan. Många andra projekt rullar på, bland annat kv. Emiren – en omfattande ombyggnation i hörnet Djurgårdsgatan-Lasarettsgatan i Linköping, där Länsförsäkringar Östgöta är beställare. 

Här blir det nytt tak på kv Emiren där vi totalrenoverar husets elva lägenheter och tre lokaler. Dessutom kommer det bli nybyggda lägenheter på vinden. 

Framtidstro i en turbulent tid
Strax innan semestern gick vi ut med nyheten att Stångebro Bygg nu är en del av Rotundagruppen, som består av ett antal välrenommerade företag verksamma runt om i landet. Arbetet med att lära känna varandra har resulterat i gemensam utbildning för våra projektledare. Ambitionen är hög och vi ser alla fram emot vår framtida resa tillsammans.

Snart är det dags för Tappra Barns stora gala, ett initiativ som skänker ljus och hopp. Stångebro Bygg är guldpartner och vi utser om igen Årets arbetsgivare bland många fantastiska företag och organisationer. Stay tuned!

Jag önskar er alla en fin höst!
Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

PS. Som alltid – tveka inte att kontakta mig om du vill bolla idéer och projekt! Ring eller maila benny.valtersson@stangebrobygg.se. Vi hörs!