Skip to main content

Ett projekt som lyfter innerstaden

hospitalstorget

Ett projekt som lyfter innerstaden

Då är väl de flesta tillbaka efter en riktigt skön sommar, där alla laddat batterierna på olika sätt. Och nu har vi kavlat upp ärmarna inför hösten. Känslan är att det händer en hel del och det finns ett stort utbud av nya jobb att räkna på. Självklart hoppas vi på en sund prisbild, eftersom vi på Stångebro Bygg alltid är kostnadseffektiva i alla lägen.

Vårt halvårsbokslut är nu klart. Trots ett relativt tufft första halvår gör vi ett skapligt resultat, till och med bättre än flera av föregående års resultat.

Den 11 augusti drog vi igång ett riktigt spännande projekt, som kommer att uppskattas av många i Linköping. Hela Hospitalstorget ska göras om och blir en pärla i innerstaden. Här finns en äldre vacker fastighet, där Medborgarskolan haft sin verksamhet. Nu bygger vi om lokalerna i kv. Ekollonet till stans mest exklusiva hyresrätter i nära samarbete med fastighetsägaren Mannersons. Det blir 18 lägenheter, från 60-170 kvm, varsamt renoverade i gammal stil – allt från påkostade kök och badrum till snygga trapphus. Huset som är från 1910-12 ska återfå sin forna glans och hela projektet andas kvalitet i kombination med tidsenlig patina. I bottenvåningen planeras en mysig kvartersbistro med fint läge för servering, såväl inne som ute. Är du intresserad av lägenheterna eller bistron? Kontakta gärna Carl-Fredrik Grönhagen på Mannersons Fastighets AB, telefon 013-35 75 90, för mer information.

Vad hände då med Medborgarskolan? Jo, de har flyttat till Storgatan 40, där vi har varit med och skapat fantastiska lokaler för deras musikverksamhet. Invigningen var den 4 september. Här kommer de att stortrivas!

I takt med att Linköping växer, och lockar till sig allt fler studenter och yngre människor, ökar också behovet av små funktionella lägenheter. Eventuellt byggs det några på Hospitalstorget i samband med ombyggnationen. Vi driver också projekt, i samarbete med flera fastighetsaktörer, som undersöker möjligheten att bygga lägenheter på ca 35 kvm i befintliga hus, framför allt på vindar. Det här är ett smart och kostnadseffektivt sätt att ta tillvara de möjligheter som finns.

Jag vill avsluta med att upprepa det jag sagt förut – Linköping är en dynamisk och växande stad med många utmanande projekt framför sig. Vi på Stångebro Bygg är otroligt stolta över att vara en av de samverkande aktörerna på vår lokala arena.

Kontakta oss gärna om du vill diskutera ett projekt i nära samverkan med en öppen, ärlig och kostnadsmedveten byggentreprenör, där du tryggt kan lita på att du betalar ”rätt” pris i alla konjunkturer.

Trevlig höst!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg