En härlig sommar börja sakta övergå i höst och vi är laddade inför en ny säsong. Det är alltid samma nyfikenhet och energi i luften. Vi vet vad som händer en tid framåt, sedan brukar jobben fyllas på steg för steg.

Som jag nämnde i förra nyhetsbrevet, så kan vi titta på vår projektlista med stor tacksamhet. Under pandemin har vi jobbat hårt för att hitta en bra balans – inte falla i fällan att göra panikåtgärder, inte ta projekt som ligger utanför vår strategi och inte ”sälja ut oss” så att vi tappar vår själ och vår målbild. Istället vill vi fortsätta stå för kompetens, trygghet och effektivitet hand i hand med våra beställare och samarbetspartners. Med facit i hand så kan jag säga att vi har lyckats, även om pandemin har satt sina spår.

Hösten fortsätter med projekt för Svenska kyrkan, bland annat ett församlingshem i Söderköping. Det är ett alltid lika uppskattat samarbete, som vi värdesätter högt. Detsamma gäller Mannersons, där vi i nuläget utför fasad- och takprojekt samt står inför en renovering av kvarteret Dahlian, på Storgatan i centrala Linköping. Vi är även i slutfasen av renoveringen av Villa Ekbacken – en vacker fastighet med fantastiskt läge att vara stolt över som vi haft glädjen att få genomföra. Detsamma gäller säteriet Björkvik där arbetet fortsätter med att återskapa, men samtidigt modernisera, en anrik 1700-talsmiljö.

Rekordhöga temperaturer runt om i Europa, översvämningar som avlöser varandra och en allmän klimatoro som förstärktes av FN:s rapport nyligen. Då känns vårt intensifierade hållbarhetsarbete allt viktigare. En studentrapport på LiU gav oss värdefull input under våren. Och vi har även inlett ett samarbete med Karin Lindblad på Sweco, som guidar oss med van hand i arbetet mot nästa nivå.

Och när vi ändå pratar hållbarhet så vill jag avsluta med att påminna om Tappra Barn, där vi är stolt guldpartner. Nu är hög tid att komma in med nomineringar till Årets Arbetsgivare. Vinnaren koras vid den festliga galan i november, en ära som förra året tilldelades Unik Resurs. Vilka blir det i år? Maila oss företagets namn på info@stangebrobygg.se tillsammans med en kort motivering, så kanske ditt förslag kommer med i nomineringsprocessen. Tack på förhand!

 

Nominera någon som du tycker är värd att bära titeln Årets arbetsgivare 2021! Här är en samling välförtjänta vinnare i de olika kategorierna på Tappra Barn-galan 2019.

Själv rundar jag av golf- och båtsäsongen och blickar nu mot en ny jaktsäsong. Det är härligt med höst!

Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

PS. Som alltid – tveka inte att kontakta mig om du vill bolla idéer och projekt! Ring eller maila benny.valtersson@stangebrobygg.se Vi hörs!

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

Foto vd-porträtt: Zandra Erikshed