Just nu är den vackraste tiden på året och snart kommer en efterlängtad ledighet för de flesta av oss. Senaste året har varit tufft på många sätt, men ändå känns det som att vi snart kan dra en lättnadens suck. För vår bransch har varit väldigt förskonad. Det är vi tacksamma för.

Projekt som engagerar
Som alltid har vi på Stångebro Bygg en bred och rolig blandning av projekt. Vissa har pågått länge, andra innebär kortare insatser. Just det tror jag attraherar många medarbetare. Själva mixen, omväxlingen och att ofta få mötas av nya utmaningar. Jag har ju tidigare nämnt kvarteret Alfabetet, ett flerårigt projekt för Mannersons fastigheter som avslutas nu. Även den omfattande om- och tillbyggnaden i Skäggetorp med bland annat vårdcentral, folktandvård och ny familjecentral står snart klar. Istället har vi påbörjat ombyggnationen av Björkviks säteri i södra Östergötland – en vacker fastighet med anor från 1700-talet som nu ska återfå sin genuina karaktär i modern tappning. Det är ett samverkansprojekt med Fredriksson arkitektkontor, precis som den nya församlingsexpeditionen för Söderköping S:t Anna församling. I Linköping har det skett en ytskiktsrenovering av Domprostgården och i Sjögestad uppför vi personal- och ekonomibyggnader för Vikingstad församling. Som sagt, det här är några exempel på en rolig blandning av projekt.

Ett företag under utveckling
Jag vill gärna återkomma till det interna arbete som pågår inom företaget. Det är något som jag brinner för och som innebär en positiv utveckling för oss personligen, för våra projekt och för våra kunder. Vi har precis genomfört ytterligare ett steg i vår grupputveckling, den här gången på Vesterby. Fokus just nu ligger på vår strategiplan, där vi blickar 3–5 år framåt i tiden. Vilka utmaningar kommer vi att möta? Vilka möjligheter ser vi framför oss? Och vilket företag vill vi vara? Det här är alltid lika spännande att få grotta ner sig i.

Fullt fokus
Motion och idrott är en viktig del av livet. Som många av er vet så har jag varit med och startat Crossfit Highway och även nya Alfa Padel på Industrigatan. Men eftersom Stångebro Bygg tar det mesta av min tid, och mer därtill, så har jag valt att sälja mitt ägande i båda dessa bolag. Så just nu ligger allt fokus på att fortsätta vår positiva utveckling av det här företaget. Det känns som ett bra beslut.

Tappra Barn – Årets arbetsgivare!
Vi på Stångebro Bygg fortsätter att vara stolt guldpartner till Tappra Barn och den välgörenhetsgala som genomförs i november. Om igen utser vi årets arbetsgivare och vi behöver din hjälp!

Årets arbetsgivare 2021 är en utmärkelse som förpliktigar. Det kan vara stora och långsiktiga satsningar på medarbetare och miljö, sådant som visas utåt och kommuniceras tydligt. Det kan precis lika gärna vara de små handlingarna som vittnar om kreativitet och omtanke. Saker som sker i det tysta, men som får människor att trivas, växa och vilja bli kvar.

Nu kan du vara med och nominera någon som du tycker är värd att bära titeln med ärlighet och stolthet. Maila oss företagets namn på info@stangebrobygg.se tillsammans med en motivering, så kan just ditt förslag komma med i nomineringsprocessen. Och vem det blir, det tillkännages först under den festliga galakvällen i november.

Vill du veta mer om Tappra Barn och det värdefulla arbete de utför – se här.

 

Unik Resurs utsågs till Årets arbetsgivare 2019! Nominera någon som du tycker är värd att bära titeln 2021!

Sol, bad och härliga aktiviteter
Nu ser vi fram emot en skön sommar med lediga dagar. För min del blir det en hel del båtutflykter. Och golf förstås. Hoppas att du också har dina egna guldstunder att njuta av.

Trevlig sommar!
Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

PS. Som alltid – tveka inte att kontakta mig om du vill bolla idéer och projekt! Ring eller maila benny.valtersson@stangebrobygg.se Vi hörs!


Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

Foto vd-porträtt: Zandra Erikshed