Skip to main content

Idrottshall Brokind

När Linköpings kommun beslutade att bygga en ny idrottshall i Brokind, knappt tre mil utanför Linköping, tog vi på Stångebro Bygg hem den affären. Byggnationen inleddes med markarbeten senvåren 2017 och idrottshallen har tagits i bruk lagom till skolstarten hösten 2018.

Det är en idrottshall på cirka 1 600 kvm, som ligger uppe vid skolan och intill fotbollsplanen i Brokind. Här har eleverna fått en ny, fin hall som ger skolidrotten helt andra möjligheter. Även aktiva Brokinds IF, som erbjuder fotboll, innebandy, badminton och gymnastik, har stor glädje av anläggningen. Förutom ytorna för idrott, så finns här även stora omklädningsrum, ett trevligt café med tillhörande pentry, generösa förråd samt vilorum.

Beställare, och vår samarbetspartner, i det här projektet har varit det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter. Vi har byggt enligt Sunda hus, något som innebär höga krav på produkter och arbetssätt. Hallen är byggd med stålstomme och sandwichpanel 200 mm, vilket ger ett mycket bra energivärde. Den värms upp med bergvärme och det är golvvärme i stora delar av hallen.

Beställare

Lejonfastigheter

Adress

Melskogsvägen, Brokind

Tidsperiod

2017–2018

Uppdrag

Nybyggnad

Foto: Zandra Erikshed

”Så äntligen har skolelever, föreningsliv och alla andra i Brokindstrakten en ny fullstor idrottshall för skol- och fritidsaktiviteter. Vi är stolta över att vi har fått bidra till den uppskattade utvecklingen”

Andreas Danielsson, ansvarig projektledare på Stångebro Bygg.