Skip to main content

Ny ägarbild och Årets arbetsgivare

Vi har precis publicerat en rykande färsk nyhet. Faktiskt en av de största och viktigaste under Stångebro Byggs historia. Nu är vi en del av Rotundagruppen – ett antal välrenommerade företag verksamma runt om i landet. Vi har alla en sak gemensamt, nämligen ambitionen att fortsätta utvecklas inom renoveringar och ombyggnationer, inte minst då det handlar om anrika kulturbyggnader.

Att utvecklas tillsammans
Under årens lopp har vi fått flera förfrågningar om uppköp eller samgåenden, men det har aldrig känts aktuellt. Egentligen av en enda anledning – vi ägare har inte haft målsättningen att sälja företaget. Det är inte den tanken som har drivit oss. Men i det här fallet var det något som väckte vårt intresse, bland annat möjligheten att bli delägare i Rotundagruppen. Men i första hand handlar det ändå om att vi är solida företag som liknar varandra och tänker på samma sätt. Då är det betydligt enklare att finna en personkemi som leder vidare. Vi vill ständigt bli bättre och siktar framåt. Viktigt är att kunna lära av varandra och dra nytta av varandras projekt. Det gör oss starkare, vilket är tryggt för både kunder och medarbetare.


Fr. vänster Thomas Jansson, Johan Lindberg, Fredrik Engvall och Benny Valtersson.

Samma företag – samma medarbetare
Men i allt detta som händer så är det en sak som jag vill lyfta fram. Vi är fortfarande samma Stångebro Bygg. Samma engagerade gäng som ni alltid möter i olika sammanhang. Skillnaden är bara att vi nu har större muskler och kan åta oss mer omfattande uppdrag. Så tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill bolla projekt. Vi är mer taggade än någonsin!

Årets arbetsgivare 2022
Självklart fortsätter vi att vara guldpartner till stiftelsen Tappra Barn, som arbetar för barns och kvinnors rätt till en trygg tillvaro. Nu är det hög tid att nominera företag och organisationer till Årets arbetsgivare 2022. Det kanske är just din arbetsplats som får stå i rampljuset vid den festliga galan i november. Eller någon annan som du vet är värd att uppmärksammas. Storlek eller bransch har ingen betydelse, men det ska finnas en koppling till Linköpingsregionen. Maila in ditt förslag med en kort motivering till info@stangebrobygg.se. Det ser vi fram emot!

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar! Själv ska jag koppla av efter vårens intensiva månader med båtturer och golf.

Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

PS. Stångebro Bygg har semesterstängt vecka 29–31, men jag är alltid nåbar på 073-314 20 60 eller benny.valtersson@stangebrobygg.se.