Skip to main content

Pressmeddelande – Stångebro Bygg stärker och breddar Rotundagruppen

30 juni 2022 blir Stångebro Bygg en del av Rotundagruppen, där renommerade M3 Bygg, Ljungs Bygg, Tumleheds Bygg och P9 Projekt redan ingår. Förvärvet innebär stora möjligheter till utveckling i Linköpingsregionen och bäddar för goda samarbeten bolagen emellan. 

Rotundagruppen inriktar sig på förvärv av ROT-företag med bevisad affärsmodell, stark framåtanda och sund värdegrund – hållbara bolag som haft stora framgångar på hemmaplan men är redo för nästa steg. Sedan starten för ett år sedan har det gått fort. Samtliga dotterbolag har skapat fina affärsmöjligheter, ökat tillväxten och gjort avtryck i hela ROT-branschen. 

Stolt ny ägare av Stångebro Bygg
Nu har Rotundagruppen gjort ytterligare ett strategiskt förvärv i Linköpingsbolaget Stångebro Bygg. Företaget har funnits sedan 1998, har 27 medarbetare och är främst nischade mot kommersiella lokaler samt samhällsfastigheter. 

Men likt M3 Bygg, som också ingår i Rotundagruppen, är Stångebro Bygg också experter på restaurering och renovering av kulturbyggnader. En annan sak som gör dem unika är att de gärna bygger i massivt trä. Företagets känsla för såväl tradition som modern byggkonst gör dem till ett naturligt inslag i Rotundagruppen som blir ny ägare av Stångebro Bygg. 

Direkt återinvestering för resan framåt
Stångebro Bygg valde vid förvärvet att återinvestera i Rotundagruppen och blir därmed delägare i ett tidigt skede. 

– Stångebro Bygg har en gedigen projekthistorik som innefattar alltifrån renovering av vårdcentraler till restaurering av slott och kyrkor. I sin hantverksskicklighet och företagskultur speglar de allt Rotundagruppen strävar efter att vara. Förvärvet gör inte bara att vi får bättre tillgång till en viktig och snabbt växande region, det breddar även expertisen och samarbetsmöjligheterna inom gruppen. Stångebro Bygg kommer garanterat att prägla vår resa framåt, säger Johan Lindberg, VD för Rotundagruppen. 

– Att bli uppköpta kan innebära stora förändringar, men det unika med Rotundagruppen är att varje dotterbolag fortsätter att vara sin egen verksamhet. Rätt samarbetspartners har alltid varit en viktig framgångsfaktor för Stångebro Bygg, och nu har vi fyra fina kvalitetsbolag att luta oss mot. Vi känner oss trygga i beslutet och är övertygade om att det kommer göra både oss och vår bransch gott långsiktigt, säger Benny Valtersson, VD för Stångebro Bygg.