Skip to main content

Stabil inledning på året och spännande projekt

2024-03-22

Vårsolen börjar så smått våga sig fram och som vanligt vid den här tiden är det en dragkamp mot vinterkylan som inte vill ge med sig. Men vi börjar ana en vår! Årets första månader har börjat med bra omsättning och just nu snurrar vår verksamhet på trots tuff konkurrens i branschen. Vi är nästintill fullbokade fram till semestern.

Projekten rullar på

Vi har precis stämt av alla projekt ekonomiskt och levererat Q2-rapporterna, så det har varit fullt upp, men det är fint att se att projekten rullar på enligt plan. Bland våra största genomförda entreprenader den senaste tiden finns bland annat samarbetet med Svenska kyrkan och Lilla Aska griftegårds maskinhall och stenhuggeri. Verksamheten har precis börjat flytta in i sina nya lokaler. I Skäggetorp har en stor ombyggnad med ett helt nytt storkök kommit på plats, det är Bonäsudden som äger fastigheten och Holmströmgruppen har varit beställarombud/byggledare. Vi är också stolta över ytterligare två nya LSS-boenden tillsammans med Lejonfastigheter som snart är färdigställda. Till sommaren kommer de vara klara och inflytt sker under hösten. Bland våra nystartade projekt kan jag nämna Löfstad slott där vi har påbörjat en omfattande tak- och fasadrenovering.

Den nya Metsjöhallen på Lilla Aska griftegård består av tre lokaler anpassade för driften på griftegården. En maskinhall för fordon, ett stenhuggeri där man tillverkar och renoverar gravstenar samt en verkstadsdel med både finverkstad och svets- och smidesverkstad.

Vårt största projekt

Nu är vi igång med Fas 2 på vårt största projekt hittills – närmare 90 miljoner – en omfattande renovering av Rosendalsskolan tillsammans med Lejonfastigheter som genomförs som en strukturerad samverkansentreprenad. En stor del av medarbetarna på Stångebro Bygg är involverade och projektet kommer att sträcka sig över stora delar av 2025.

Vi fortsätter också att fokusera på utbildningsinsatser och arbetsmiljöfrågor. Ett par av oss har genomgått kurserna Bas P/U igen samt Miljöansvar för ledare. Alla på företaget har deltagit i utbildningar som Lift och Säkra lyft och den ständigt pågående BKMA-processen för att säkerställa att vi upprätthåller högsta standard i vårt arbete och vår arbetsmiljö. Och med en föreläsning under april månad fortsätter vi att arbeta med att förbättra vår psykosociala arbetsmiljö för att förebygga psykisk ohälsa.

Utforskar AI

Hållbarhet är något vi ständigt har med oss i vår vardag på Stångebro Bygg. Det är en viktig fråga för hela branschen – där vi vill ligga i framkant. Vi utforskar just nu möjligheten att använda oss av AI för att generera antal kg CO2-ekvivalenter genom att analysera våra digitala fakturor från förra året. Detta skulle ge oss möjlighet att se vår miljöpåverkan i varje enskilt projekt vid varje given tidpunkt med bara ett par knapptryckningar.

Rotundagruppen genomför sin Hållbarhetsdag 2024 i maj. Då får vi tillsammans med våra systerföretag fokusera på hur vi alla kan ta kliv framåt på området. Det ser vi fram emot!

Jaktsäsongen är över för denna gång och nu lägger jag en del av fritiden på crossfit och golfträning. Det är dags att finslipa swingen inför kommande golfrundor på St Andrews Old Course, New Course, Carnoustie och Kingsbarns.

Jag önskar er en skön vår och en glad påsk

Soliga hälsningar
Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg