Skip to main content

Stångebro Bygg tecknar samverkansavtal med Lejonfastigheter om fas 2 på Rosendalsskolan

2024-01-12

Efter en framgångsrik projekteringsfas har Stångebro Bygg skrivit produktionsavtal gällande om- och nybyggnationen av Rosendalsskolan i Linköping. Projektet är Stångebro Byggs största strukturerade samverkansprojekt hittills.

Projektet omfattar cirka 2 000 kvadratmeter ombyggnation samt en nybyggnation på cirka 650 kvadratmeter. Provisoriska paviljonger installeras för att den pågående skolverksamheten ska kunna fortsätta som vanligt. Rosendalsskolan, som har 440 elever i årskurs F–6 samt fritidsverksamhet, kommer både moderniseras och byggas ut. Ytorna består mestadels av basrum, grupprum, bibliotek och en ny musiksal. Nybyggnationen ska uppnå miljöcertifieringen Miljöbyggnad silver och ambitionen är att hela skolan ska bli nyckelfri. Produktionen startar i början av 2024 och färdigställande ska ske till höstterminen 2025.

Stångebro Bygg tar med sig värdefull erfarenhet

Stångebro Bygg har gedigen erfarenhet när det gäller ombyggnation av skolor och fastigheter med kvarboende. Dessutom är samverkansformen en del av företagets DNA, något som kommer att göra skillnad i projektet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få sätta i gång tillsammans med Lejonfastigheter. De är en viktig kund och vi uppskattar förtroendet att få bidra till detta samhällsviktiga projekt, säger Benny Valtersson, vd på Stångebro Bygg.

Kontinuerliga kvalitetsmätningar

Projektering och budgetering påbörjades tidigare under våren i fas 1 och har nu fastställts inför fas 2. Strukturerade kvalitetsmätningar med hjälp av branschens nya verktyg ”PQI-Binosight” har genomförts sedan start.

–  Rosendalsskolan är en av de första upphandlingar i strukturerad samverkan vi har sett i Linköping. Lejonfastigheter visar återigen framfötterna i vår region och vi är måna om att visa upp fördelarna med att arbeta i den här arbetsformen jämfört med traditionella entreprenader. PQI-mätningarna hjälper oss med detta, förklarar Benny Valtersson.

En investering i gruppdynamik

Förutom gemensam projektering och budgetering handlade fas 1 om att hitta ett fungerande sätt att samverka för Lejonfastigheter och Stångebro Bygg.

–  Vi har tagit oss tiden att lära känna varandra och respektive företags sätt att genomföra projekt. Eftersom detta är vårt första projekt i strukturerad samverkan med Stångebro Bygg var det viktigt att investera i vår gruppdynamik. Jag är positivt överraskad av Stångebro Byggs öppenhet och förståelse för oss som fastighetsägare och ser fram emot vårt fortsatta arbete under fas 2, säger Akshay Kara, projektledare på Lejonfastigheter.

Foto: Lejonfastigheter