Skip to main content

Uppstart för flera projekt

krönika_21


Det känns som om jag precis summerade sommaren och nu är det bara veckor kvar till jul. Hösten har inneburit flera intressanta projekt för Stångebro Bygg. Vi har bland annat påbörjat ett testprojekt i samarbete med Studentbostäder i Linköping. Nyligen vann vi en upphandling som handlar om att att skapa nya, större kök och samvaroytor i studentkorridorer i Ryd. Linköping är idag en av Sveriges mest attraktiva studentstäder och universitetets ca 27 000 studenter ställer höga krav på att man erbjuder ett bra boende. Det här är ett roligt projekt, som vi hoppas kan få en förlängning i framtiden.

Vi har under en längre tid arbetat med kvarteret Brevduvan i hörnet S:t Larsgatan/Kungsgatan i Linköping. Fastighetsägaren Klövern har gjort en stor satsning på fräscha och moderna kontorslokaler. Nu har vi fått uppdraget att fortsätta med ytterligare två plan som ska färdigställas för kommande hyresgäster. Här kommer man att sitta trevligt med ett av stans bästa lägen centralt och samtidigt nära Resecentrum.

För Mannerson, en annan av våra kunder, har vi påbörjat ombyggnaden av kvarteret Alfabetet, där möbelbutiken Mio finns i idag. Hela fastigheten ska ses över, dels en ombyggnad för nya hyresgäster, dels en omfattande yttre renovering. Det här är ett led i arbetet med Övre Vasastaden, där en helt ny stadsdel växer fram. Ett annat projekt för samma kund är kvarteret Gropen i Tornby, där hjälporganisationen Hjärta till Hjärta utökar sin verksamhet. Och som jag har nämnt förut så fortsätter omvandlingen av Hospitalstorget i Linköping och kvarteret Ekollonet. Här blir det exklusiva hyresrätter och kontor, samt en riktigt mysig bistro. 

Vi på Stångebro Bygg arbetar ständigt med våra värderingar och visioner. Jag tror jag törs påstå att vi är kända för ordning och reda, öppenhet och ärlighet. Som ett led i vårt kvalitetsarbete har vi under hösten haft två medarbetare som har utbildats inom Povel – det ledningssystem som Sveriges Byggindustriers tagit fram för alla typer av byggföretag. Systemet är uppbyggt enligt byggprocessen och hjälper företagen att jobba effektivt med verksamhetsledning och det uppfyller alla kraven för ISO 14001 och ISO 9001. Nu ska vi alla arbeta efter samma struktur, vilket vi ser fram emot.

stangebro.se

Eftersom du läser detta har du förmodligen märkt att Stångebro Byggs hemsida har fått ett nytt utseende! Den är precis nylanserad och innehåller en hel del intressant information för våra kunder och samarbetspartners. Framförallt är den nya sidan helt responsiv vilket innebär att den kan visas och är anpassad för alla olika skärmstorlekar.

Till sist vill jag redan nu önska er alla ett riktigt gott slut på 2014. Vi hörs 2015 igen!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg