Skip to main content

Välkomna Pontus och Carl!

Stångebro Byggs nyaste medarbetare heter Pontus Frondelius och Carl Dalgren. Två kompisar som lärde känna varandra när de pluggade Byggnadsteknik vid Linköpings universitet. Men inte bara det – de delar också ett äkta intresse för sin yrkesroll och ambitionen att vara delaktiga i Stångebro Byggs framtida utveckling.

När Pontus Frondelius fick chansen till en inblick i byggbranschen, hamnade han i ett knepigt läge. Han arbetade som lärare i matte och slöjd, men det han upplevde på Stångebro Bygg gav mersmak. Resultatet blev ett beslut att satsa på en helt ny utbildning. Under studiernas gång har det funnits en kontakt och Pontus har fått chansen till sommarjobb. Och sedan ett år tillbaka är han knuten till företaget, idag på heltid.

Carl Dalgren är mer färsk i sin roll. Just nu gör han sitt exjobb på Stångebro Bygg och från och med första juni är han anställd. Det faktum att Pontus redan fanns på företaget har spelat en avgörande roll.

– När vi sökte folk tänkte jag direkt på Carl, berättar Pontus. Vi gick i samma klass på universitetet och vi klickade redan då. Carl är vetgirig, lojal och ambitiös. Får han en uppgift, så kan man vara säker på att han utför den också.

Carl instämmer i Pontus beskrivning av vikten av att trivas med dem man jobbar med.

– Efter gymnasiet i Gävle gjorde jag en långresa till Australien och lyckades få ett jobb i byggbranschen. Det var då jag bestämde mig! Väl hemma läste jag upp de naturvetenskapliga ämnena och fortsatte sen på universitetet. Egentligen hade jag tänkt gå vidare med en master i höst, men när den här chansen dök upp tvekade jag aldrig.

Vad är det då som lockar? Båda killarna gillar att det är ett mindre företag där man kan påverka och göra skillnad. Carl nämner den höga kompetensen, erfarenheten och Stångebro Byggs uppskattade arbetsmodell ”Entreprenader i samverkan”. Faktum är att Pontus gjorde sitt exjobb om just detta, vilket är en extra styrka.

– Stångebro Bygg är dessutom ett företag som aldrig ser problem, bara möjligheter och lösningar, menar Pontus. Det vet vi att våra kunder uppskattar. De vet vad de får på ett öppet och ärligt sätt och kan känna sig trygga med det.

En sak är säker – framtiden ser lovande ut! För både Carl och Pontus utstrålar entusiasm och ”nu-vill-vi-sätta-igång-för-fullt-känsla”. Så vi säger – välkomna i gänget!

Pontus Frondelius

Ålder: 31
Familj: Fru och en tibetansk spaniel
Utbildning: Byggnadsteknisk utbildning vid Linköpings universitet, Campus Norrköping
Intressen: Renovera hus, golf (Pontus vill inte säga det högt, men han är scratchspelare) och bilar

Carl Dalgren

Ålder: 24
Familj: Flickvän som förhoppningsvis snart blir sambo
Utbildning: Byggnadsteknisk utbildning vid Linköpings universitet, Campus Norrköping
Intressen: Träning, framförallt styrketräning och fotboll, samt resor