Skip to main content

Allt mer fokus på säkerhet

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Vi går in i en härlig årstid, även om vädret kan ha lite svårt att bestämma sig. Ena stunden är det vinter, nästa får vi en föraning om vår. Men vi vet vad vi har att se fram emot…


Färdiga och pågående projekt
För oss på Stångebro Bygg har senaste månaderna inneburit flera färdigställda projekt. Först och främst vill jag naturligtvis nämna S:t Larskyrkan och den omfattande ombyggnad som vi har ansvarat för. Från allra första början tills den dagen det stod klart och var redo för invigning strax före jul, så har det löpt på i god anda och helt enligt plan. På flera sätt är samarbetet med Svenska kyrkan ett lysande exempel på ett framgångsrikt samverkansprojekt. Och nu står kyrkan där, fantastiskt vacker och med kvalitet i varenda detalj. Det gör oss riktigt stolta!

Ett annat projekt som nyligen blivit klart är gårdshuset, kvarteret Dukaten 5, på S:t Larsgatan. Länsförsäkringar äger fastigheten och nu har deras nya hyresgäster flyttat in i den fina miljön. Även Mannersons fastighet, kvarteret Gropen i Tornby, står klart. Här finns nu närmare 8 000 kvm yta till olika verksamheter. Nya hyresgäster är bland annat Monsterflytt och Svea Contract Furniture. Och på Svenska kyrkans förskola på Vivelvägen har verksamheten fått betydligt större lokaler i och med det taklyft vi gjort, vilket gett en ny våning.

I kvarteret Boas skapar vi nu en uppdaterad relax- och konferensavdelning i Frimis. Frimurarsamhället i Linköping är en kund sedan många år tillbaka och det är alltid med samma glädje som vi kör igång nya åtaganden. Vi ligger också i startgroparna när det gäller en beställning från Landstinget, där vi bygger en labb-byggnad för LiU i Vreta kloster. En annan beställning kommer från Bonäsudden, där en förskola ska ställas om till tre lägenheter i stadsdelen Skäggetorp.

Microsoft ny beställare
2016 påbörjade vi en ombyggnad till Donya Labs i kvarteret Alfabetet på Industrigatan. Uppdraget var att skapa 465 kvm ny kontorsyta. Men nyligen hände något spännande. Företaget blev uppköpt av Microsoft, vilket påverkar projektet på flera sätt. Bland annat har vi nu en helt ny, exceptionell säkerhetsbild att ta hänsyn till och leva upp till. Dessutom har Microsoft tagit beslutet att dubbla ytan, så nu har vi ett uppdrag på totalt 850 kvm. De nya förutsättningarna och kraven har varit väldigt intressanta och lärorika, inte minst eftersom allt fler företag får en allt större medvetenhet kring säkerhetsfrågor.

Nya projekt med nya krav
Men det är inte bara Microsoftprojektet som innebär nya krav. Nyligen skrev vi ett ramavtal med Polisen i Region öst avseende byggtjänster i hela Östergötland, i vilket även Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) ingår. När allt är ”på plats” ser vi fram emot ett kommande samarbete. Vi ser det som ett bevis på bilden av Stångebro Bygg som ett pålitligt, öppet och ärligt företag – trygga att samarbeta med!

Jag kan också passa på att nämna ännu en beställning inom samma nisch. Vi har nämligen varit med och byggt ett säkerhetsrum till Verisure, med höga krav på utformning och kvalitet.

Välkommen Fredrik!
Fredrik Hemmingberg heter vår nya medarbetare på Stångebro Bygg! Han blir ett starkt tillskott som projektansvarig, med sin gedigna erfarenhet inom branschen. Fredrik kommer närmast från HSB, där han arbetade som projektutvecklare. Vi säger välkommen i gänget!


Uppskattning från våra kunder
Innan jag rundar av för den här gången vill jag passa på att lyfta ett par saker som vi ofta får väldigt positiv feedback kring i våra projekt. Många uppskattar vår slimmade organisation. Våra kunder träffar inte olika ”mellanchefer” och flera personer i projektroller, utan här möter man oftast oss i företagsledningen direkt som sedan också finns med i ledande position i projekten. Det borgar för korta beslutsvägar och ett stort engagemang.

Det andra är en av de stora fördelarna med den typ av samverkansprojekt som är vårt signum. När man arbetar tajt ihop, öppet och med stor kompetens, får man en betydligt mer kostnadseffektiv uppstartsfas. Det ger helt andra möjligheter att arbeta mot en gemensam kostnadsbild, som blir vårt gemensamma riktpris. Med andra ord vet våra kunder vad de får! Och det faktum att vi är medlemmar i Sveriges Byggindustrier är ett bevis på att vi värdesätter god affärssed och kvalitet i byggandet. Det är en trygghet för våra kunder och för oss.

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om hur vi driver våra projekt. Eller om du har planerade jobb som ska starta nu eller framöver.

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

 

 

Nu hittar ni oss även på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]