Skip to main content

En schysst och pålitlig aktör!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ custom_padding=”0px|||||” sticky_enabled=”0″]

Många av oss är inne i en hektisk tid nu. Vårveckorna går snabbt och innan vi vet ordet av är det dags för sommarledighet. Här på Stångebro Bygg har vi påbörjat flera nya projekt, samtidigt som vi väntar på klartecken att få dra igång andra spännande produktioner.

Nya projekt på gång
En trevlig nyhet är att vi nu fått klartecken i en av våra grannstäder. Norrevo Fastigheter har gett oss uppdraget att bygga en ny idrottshall i Norrköping, närmare bestämt ute i Eneby. Även om vi precis har startat så känns det riktigt positivt så här långt, vilket får oss att bli extra taggade. En bra, tydlig och ärlig dialog med kunden är något som vi alltid uppskattar. En annan idrottshall är den i Brokinds samhälle – även det ett nytt uppdrag där beställaren är Lejonfastigheter. Idrotten betyder enormt mycket för dessa mindre orter och för alla som bor där, så vi ser verkligen fram emot det projektet och vårt kommande samarbete. Dessutom kan vi lägga till nya uppdrag för bland annat Tekniska verken, Svenska kyrkan och Mannersons Fastighets AB.

Vad väntar vi då på? Jo bland annat försenade vindsvåningsprojekt och Friskis & Svettis i Landeryd. Vi som verkar i den här branschen vet att vägen sällan är spikrak, samtidigt som en kommun naturligtvis har ett stort ansvar för att förutsättningarna är rimliga så att saker och ting är genomförbara i en expansiv tid. I nuläget sitter jag med i en arbetsgrupp inom Sveriges Byggindustrier, där den här typen av frågor lyfts med täta mellanrum. Framför allt handlar det om ansvarsfördelning och befogenheter. Under tiden avvaktar vi och är redo för nästa steg.

Massiva trähus – Linköpings framtid?
Ni som läser lokaltidningen Corren såg kanske den stora artikeln om Lindstens nya, runda hus utmed Malmslättsvägen. Det är en imponerande byggnad helt i massivträ, vilket har fått centerpartisten Lars Vikinge att uttala sig om att det här är framtiden och att trähus borde utgöra häften av all nyproduktion i Linköping. Det är riktigt intressant! För vi på Stångebro Bygg har en lång historik av att bygga just så. Ett par av de mest uppmärksammade exemplen är Björkö friskola, som nämndes i artikeln, och Blomstertorget i Linköping. Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller diskutera ett framtida, miljösmart projekt med en samarbetspartner som vet vad de gör!

Nya krafter tar vid
I takt med nya projekt, så behöver vi också bli fler. Senast nämnde jag Fredrik Hemmingberg, som har börjat hos oss. Nu välkomnar vi också Gustav Boman, en av våra tidigare snickare som nu pluggat vidare och blivit produktionsingenjör. Det är en stark kombination, vilket våra kunder uppskattar. Och inte nog med det – vi inväntar också Niklas Eriksson, som kommer direkt från Linköpings universitet där han snart tar examen. Den mixen, nytänkande blandat med gedigen erfarenhet, sätter vi stort värde på. Och när man bli fler, så är det viktigt att lära känna varandra. Därför pågår ett internt arbete med personlighetsanalyser på vår tjänstemannasida. På så sätt och skapar vi ett ruggigt starkt team.

Jag kan också passa på att nämna att vi har tackat av Anders Redin, efter flera bra år som styrelseordförande. Nu tar Gustav Mannerson över den viktiga rollen.

Diskutera gärna med oss!
Långsiktighet är något som utmärker Stångebro Bygg. Att ta korta, snabba jobb och sedan försvinna vidare på nästa är inte riktigt vår grej. Istället bygger vi gedigna kundrelationer med trygga projekt, där våra beställare alltid vet vad de har att vänta sig. Genom att skapa en lokal förankring med schyssta villkor, så bidrar vi till en sund och väl fungerande bransch.

Men mitt i allt jobb, så finns det ju något som heter semester också. Här stänger vi under veckorna 29-31, men är förstås nåbara om det behövs. Själv ser jag fram emot en fortsatt lång och framgångsrik golfsäsong.

Trevlig sommar!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

PS. Som alltid är du välkommen att kontakta mig eller någon av våra projektledare för att diskutera nya projekt! Vi finns gärna med i hela processen, från planering till genomförande och kvalitetsuppföljning. Vi hörs!

 

Nu hittar ni oss även på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]