I takt med att veckorna passerat så har också tempot ökat i allt snabbare takt. Nu när våren är här så går Stångebro Bygg på högvarv. Förra året omsatte vi 88 miljoner – med andra ord var det ett bra år. Men det kan samtidigt jämföras med de fyra första månaderna det här året, då vi har en orderstock på 110 miljoner. Så 2018 ser onekligen väldigt bra ut!

Roliga projekt i hela länet
Projekten är många, men jag vill gärna börja med att nämna våra idrottshallar. Dels den i Brokind, ett projekt i trevligt samarbete med Lejonfastigheter som nu blir klart. Vi jobbar också med en ny hall i Eneby – en beställning från Norrevo Fastigheter i Norrköping. Dessutom är vi igång och ska bygga om Klämmetorpshallen i Mantorp, en beställning från Mjölby kommun, precis som den påbörjade tillbyggnaden för Vifolkaskolan. När vi ändå nämner skolor, så är det roligt att få berätta att Stiftelsen Lillgårdsskolan har anlitat oss för en tillbyggnad.

Vänder vi blickarna västerut, så pågår ett större ombyggnadsprojekt på lasarettet i Motala. Dessutom har vårt uppskattade samarbete med Svenska kyrkan utökats under budgetåret 2018.

Och äntligen ett nytt Friskis & Svettis
Det tog sin tid – men nu är första spadtaget genomfört! Jag tänker förstås på Friskis & Svettis i Landeryd. Efter två års enträget arbete, med bra stöd från Linköpings kommun, togs äntligen beslut om en ny friskvårdsanläggning, som även kommer att erbjuda elevbostäder till ett kommande golfgymnasium. Det blir en tillgång för såväl golfklubben, som alla de som bor runt omkring.

 

DSC_0392_

Satsning på medarbetare
En lång orderlista ställer krav på våra medarbetare. Vi optimerar våra resurser och kan stolt konstatera att vi har dedikerade medarbetare som alltid gör sitt yttersta. Flera projekt innebär nya utmaningar, vilket vi gillar. Bland annat bygger vi utifrån miljöbyggnad Silver, och vi trimmar organisationen för att motsvara framtidens krav. Vi har haft heldagsaktiviteter med samtliga medarbetare och vi satsar på fortsatt utbildning för våra projektledare.

Till sommaren får vi en ny medarbetare. Det är Emil Falck, som stärker oss på projektledarsidan. Samtidigt är vi alltid intresserade av fler kompetenta personer, så om du funderar på ett nytt jobb – tveka inte att lägga ett mail till mig.

Företaget har genomfört en ägarförändring. Vi tackar Peter Lindsten för ett långvarigt samarbete med många bra år. Ett nytt bolag har bildats – Stångebro Förvaltning AB – som ägs gemensamt av alla anställda projektledare hos oss. Vi ser det som väldigt motiverande. Samtidigt ger det en kontinuitet som innebär en stor trygghet för våra kunder.

Trevlig sommar!
Maj månad innebär att den efterlängtade golfsäsongen har börjat. Och semestern närmar sig med stormsteg – en skön tid för återhämtning med familj och vänner.

Jag passar på att önska dig en riktigt fin sommar redan nu!

Benny Valtersson

VD Stångebro Bygg

PS. Hör gärna av dig om du vill diskutera kommande projekt innan eller efter semestern!

Nu hittar ni oss även på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.