Skip to main content

Mycket jobb och kunglig glans

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Precis som förra året, så rivstartade hösten och plötsligt är man mitt uppe i allting. Våra projektledare får verkligen lära sig vad ”många bollar i luften” innebär i praktiken – och de gör det suveränt!

Nya efterlängtade idrottshallar
Efter semestern har vi på Stångebro Bygg slutfört stora och små projekt. Lagom till skolstart kunde den nya idrottshallen i Brokind, knappt tre mil söder om Linköping, tas i bruk av skolelever och föreningslivet. Det är en efterlängtad fullstor hall, som skapar helt nya möjligheter i ett engagerat samhälle, där idrotten har stor betydelse för alla åldrar. I hallen finns dessutom rejäla omklädningsrum, ett pentry med sittgrupper, generösa förråd och ett vilorum. Beställare för projektet var det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter. Även i vår grannstad Norrköping har idrottsytorna ökat. När höstterminen drog igång invigdes nya Enebyhallen, vilket innebär att flera skolor nu fått mer tider till ämnet idrott och hälsa. Här har vi haft ett gott samarbete med Norrevo Fastigheter.

Någon kanske har sett Stångebro Bygg-skyltar på fler håll i Mantorp. En av ortens stoltheter är Klämmetorpshallen, där många idrottsintresserade säkert har upplevt svettiga matcher, inte minst när det handlar om handboll. Nu pågår arbetet med att bygga en ny, fullstor hall bredvid den gamla.

Vid Skarpans IP, intill Bäckskolan i Linköping, slutför vi i dagarna arbetet med bland annat nya omklädningsrum, kiosk och kansli.

Friskis & Svettis växer fram
När vi ändå fokuserar på idrott så måste jag förstås nämna nya Friskis & Svettis vid Landeryds golfbana i Linköping. Vilken anläggning det kommer att bli! Här uppförs en inspirerande plats för all slags träning – individuellt och i grupp. Dessutom är det generöst tilltagna ytor för entré, lounge och omklädningsrum. Och för att passa in i golfklubbens vackra gårdsmiljö, klär vi in sandwichpanelen med bred träpanel, som målas i samma faluröda färg som allt annat. Genomtänkt och snyggt!

Det händer även saker inom skolans värld. Tillbyggnaden av Vifolkaskolan i Mantorp är nu i slutskedet, och Lillgårdsskolans tillbyggnad i Linköping är i full gång.

Nya projekt för Svenska kyrkan
Nyligen sedan inledde vi arbetet med att bygga om det gamla församlingshemmet, mitt emot Domkyrkan på parksidan. Det innebär att vi än en gång fått förtroendet av Svenska kyrkan att genomföra en samverkansentreprenad, vilket gläder oss mycket. Våra tidigare projekt har visat att ett seriöst och förtroendefullt samarbete inte bara ger uppskattade relationer, utan också ett uppskattat resultat.

Lite kunglig glans
Men allt är inte bara jobb. Nyligen fick jag äran att vara med på en kunglig lunch på slottet hos vår nya landshövding. I samband med att kungen besökte Linköping, var vi bland annat några representanter från olika byggbolag som fick tillfälle att träffa andra personer, som också är en del av stadens och regionens utveckling. Sedan är det extra roligt att besöka det fina slottet, eftersom vi på Stångebro Bygg tidigare har gjort arbeten där.

Nu jobbar vi på igen, inte minst med alla förfrågningar kring samverkan, vilket passar oss extra bra. Lediga stunder försöker jag få till någon tur i skogen, nu när löshundsjakten har dragit igång.

Som alltid – välkommen att höra av dig om du vill diskutera nya projekt! Ha en fortsatt fin höst!

Benny Valtersson

VD Stångebro Bygg

 

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]