Skip to main content

Nya utmaningar, nya möjligheter

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vi har kommit en bra bit in på nya året och det ser inte ut att bli någon vinter i år. Förhoppningsvis blir det ändå ett kul och aktivt sportlov för alla skolbarn.

Ett stabilt företag
2019 blev ett nytt rekordår för oss. Precis som i år inleddes det lite mer avvaktande, men snart blev det full fart på alla fronter. Ett starkt resultat innebär konsolidering. Vi fortsätter att vara ett stabilt och tryggt företag som finns med i alla konjunkturer.

Senaste tiden har jag fått frågor om företagets ägarförhållanden. Efter Gustaf Mannersons bortgång, så tar nu dottern Emelie över hans andel. Vi har sedan tidigare ett fint samarbete och Emelie för sin pappas tradition vidare. Dessutom har Mannersons vd, Carl-Fredrik Grönhagen, utökat sitt ägande i Stångebro Bygg.

Aktuella projekt  
Ett av de projekt vi arbetar med nu är en beställning från Lejonfastigheter, där vi uppför ett nytt LSS gruppboende, Alarp. Vi genomför även totalrenovering av en äldre K-märkt byggnad utanför Ekängen på uppdrag av Statens Fastighetsverk. Ett annat spännande projekt är gamla Danska konsulatet på S:t Larsgatan i Linköping som nu blir attraktiva kontorslokaler. Kvarteret Alfabetet på Industrigatan rullar på, ett uppdrag som har vuxit under tidens gång och som beräknas fortgå en bit in i 2021. Och tillsammans med Holmströmgruppen skapar vi en större vårdcentral, tandläkarmottagning samt familjecentral i Skäggetorp som förhyrs av Region Östergötland.

Stångebro Bygg har under årens lopp byggt upp en stor kunskap när det handlar om massivträ. Nu har vi inlett diskussioner kring ett framtida samarbete som känns väldigt lovande. Intresset ökar tydligt, inte minst som en följd av dagens miljöengagemang. Tekniken utvecklas snabbt. Idag kan man bygga allt från p-hus till stora hallar och matbutiker. Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Vår egen utveckling 
Som alltid satsar vi på våra egna medarbetare. Inom snar framtid kommer både yrkesarbetare och tjänstemän ha genomfört utbildning inom fukt, brand, akustik och HLR. Vi planerar även en fortsättning inom personlig utveckling och att bygga starka, framgångsrika team.

För min del är nu jaktsäsongen snart över och jag börjar ladda för en ny golfsäsong. Men först blir det efterlängtad skidåkning på sydligare breddgrader.

Ha det fint, så hörs vi snart igen!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

Skärmavbild 2020-02-07 kl. 09.46.44

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]