Det är en märklig tid vi befinner oss i. Osäkerheten är stor och det är svårt att förutspå hur de närmaste veckorna eller kanske till och med månaderna kommer att se ut. Vår bransch har klarat sig relativt bra på kort sikt, men samtidigt har planeringsmöten lagts på is. Så de långsiktiga effekterna är svåra att avgöra.

Vi på Stångebro Bygg följer Folkhälsomyndighetens direktiv och vi har haft några medarbetare som stannat hemma av försiktighetsskäl. Vi ser också en viss materialbrist, som vi följer noggrant.

Aktuella projekt
Nyligen kunde vi färdigställa plan 300 i kvarteret Alfabetet på Industrigatan i Linköping. Där finns Mannersons Alfa Cowork, som har ingått ett avtal med DoSpace. Nu står de två nedersta våningarna på tur. Plan 200 byggs om till kontor, för att kunna ta emot fyra nya hyresgäster. Plan 100 blir bland annat gym, omklädningsrum, förråd, arkiv, parkering för elcyklar och andra praktiska utrymmen.

Danska konsulatet är ett annat spännande projekt. Läs gärna den korta intervjun med vår projektledare Fredrik Engvall, som finns på vår sajt och sociala medier.

I kvarteret Guldfågeln, ett samarbete med Holmströmgruppen, har en fin vårdcentral och folktandvård i Skäggetorp färdigställts. Arbetet med etapp 3 har inletts, områdets nya familjecentral.

LSS-gruppboendet Alarp invigs nu i april månad, samtidigt som vi har påbörjat ett uppdrag för Statens fastighetsverk. Det är en K-märkt fastighet i närheten av Roxtuna, som får en varsam och tidstypisk renovering.

Support Your Local
Vissa har det riktigt tufft nu och vi har alla ett ansvar att stötta verksamheter som drabbas. Därför siktar vi på att genomföra vår bokade grupputveckling på Rimforsa Strand i juni månad. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med att skapa en trygg och tajt arbetsgrupp, där vi vågar ta beslut och backar upp varandra i alla lägen.

Ett annat sätt att stötta lokala aktörer är att köpa trevliga påskpresenter. Vi på Stångebro Bygg valde Pappa Grappa den här gången. #supportyourlocal är en stark kraft, som inger hopp!

Glad Påsk!
Vi närmar oss påskhelgen, som kommer att se annorlunda ut för många av oss. Vi får njuta av ledighet och blicka framåt med tillförsikt. Glad Påsk önskar vi alla på Stångebro Bygg!

Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

 


Skärmavbild 2020-04-03 kl. 15.56.24

 

 

 

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.