2019 har börjat med högt tempo och plötsligt gör våren sig allt mer påmind. Vi jobbar på med flera olika byggnationer, samtidigt som vi är i startgroparna för nya, utmanande projekt. Ett av dem är kvarteret Alfabetet, en fastighet som ägs av Mannerson Fastighets AB och där flera våningsplan nu ska göras om helt. Här ska bland annat det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter flytta in med hela sin verksamhet. I ett omfattande projekt med många olika aktörer är ett smidigt samarbete viktigast av allt. Därför har vi på Stångebro Bygg tagit initiativet till en gemensam projektstart – ett nytt och spännande grepp. Vi har bjudit in teamcoachen Elisabeth Kuylenstierna, för att genomföra en skräddarsydd föreläsning som ska inspirera oss alla. Vi är ett hundratal personer som nu får riktigt bra förutsättningar att bli ett sammansvetsat gäng.

 

Forelasning

Festlig invigning och nya projekt

Ett exempel på bra samverkan har Friskis & Svettis i Harvestad varit. Det startade trögt med lång väntan innan alla klartecken kom. Men vi och våra underentreprenörer har byggt i rekordfart och resultatet har blivit fantastiskt fint. Kanske var du på den stora invigningen i februari? Dagen bjöd på ett varierat program för alla åldrar och hela dagen strömmade det in besökare för att se anläggningen och delta i aktiviteterna. Det här blir perfekt för alla träningssugna som bor i de södra delarna av stan och också för golfklubbens verksamhet. 

Ett annat jobb som drar igång är Mannersons kontor i kvarteret Arkadien på Platensgatan i Linköping. Här utökas ytorna och fastighetsbolaget kommer nu att få mer funktionella lokaler fördelade på två plan. Även Östgötatrafiken satsar på en större ombyggnad av deras lokaler på Kungsgatan, nästan granne med Mannersons.

 Jag vill passa på att nämna ett par projekt till. Holmströmgruppen har valt oss för kvarteret Guldfågeln i Skäggetorps centrum, där bland annat vårdcentralen får ”nya” lokaler. Ett annat är uppdraget från Statens Fastighetsverk, där vi får utökat förtroende när det handlar om Tuna Kungsgård, en bit utanför Ekängen i Linköping.

Kika gärna in på vår sajt – www.stangebrobygg.se – där vi löpande presenterar nya projekt för olika kunder.

Tappra barn – att göra skillnad

Strax innan jul berättade jag om att vi på Stångebro Bygg har valt att stötta Tappra Barn. Jag nämner det gärna igen, för det är en verksamhet som förtjänar all uppmärksamhet. I höst är det dags för stor gala och där är vi en av åtta guldpartners, med en egen kategori vid prisutdelningen. Läs gärna mer på www.tapprabarn.se

. Som sagt, även om kylan slår till på nytt, så går vi snabbt mot riktig vår. Jag ska bara hinna med lite skidor först, innan golfklubborna kommer fram. Eller… de har ju faktiskt luftats redan på Vårdsbergs GK, som öppnade sina sommargreener tidigt. Det gav härlig mersmak.

Ha det fint, så hörs vi snart igen!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

PS. Har ni nya projekt på planeringsstadiet? Maila mig eller ring gärna om du vill diskutera kommande satsningar

 

Insta vd-brev mars19

 

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.