Förväntan, glädje och stämning på topp! Så kan man beskriva Tappra Barns välgörenhetsgala fredagen den 8 november. Drygt 400 personer hade samlats på Flygvapenmuseum i Linköping, för att bidra till arbetet med barn som har det tufft i livet.

Grattis Unik Resurs!

Under kvällen presenterades ett antal värdiga vinnare inom olika kategorier, där vi på Stångebro Bygg hade äran att utse Årets arbetsgivare. Priset gick till Unik Resurs med motiveringen:

Kunskap, engagemang, en vilja att alltid hjälpa varandra i alla lägen och ett förtroende att våga när det behövs. Här råder ingen prestige, istället tar alla ett gemensamt ansvar utifrån en starkt förankrad värdegrund. Företagets vision – #alltidbättre – sätter ribban för kunder, kollegor och kandidater. Tillsammans skapar det ett framgångsrikt företag – och en unikt bra arbetsgivare!

84760FE0-0116-420F-902F-F4EED496D4D9

En bra arbetsgivare?

Arbetet kring vår kategori har skapat en hel del viktiga funderingar. Vad är egentligen en bra arbetsgivare? Och vad krävs för att lyckas? Vi har fått in nomineringar som gett fina beskrivningar av olika företag och personer. Många ska känna sig stolta. För min egen del har jag blivit mer uppmärksam på vad som sägs i bruset i vardagen. Vikten av att plocka upp något som måste förbättras, men också allt positivt som inte får försvinna utan eftertanke. Och när en medarbetare nyligen sa till en annan – ”Det är svårt att ha det mycket bättre än vad vi har det…” – då blev jag riktigt glad.

Stangebro Bygg

Vi verkar i en bransch där det är oerhört viktigt att vara ett gott föredöme och en bra, långsiktig arbetsgivare. Vår värdegrund bygger på ärlighet, samverkan, kvalitet och engagemang. Allt det där bär vi alla med oss i varje projekt. Och som arbetsgivare handlar det också om närvaro, tydlighet och omtanke. Alla ska känna sig sedda och veta vad som gäller.

Jag vill rikta ett stort tack till Tappra Barn och det fantastiska arbete som utförs på lokal nivå. Och ett extra tack för en fint genomförd gala.

Full fart hösten 2019

Annars då? Att beskriva hösten som ”full fart” är nästan en underdrift, nu när projekten avlöser varandra i snabb takt. Jämför vi med förra hösten, så ökar omsättningen ytterligare. Det ställer naturligtvis höga krav. För vi tullar aldrig på kvaliteten i det vi gör. Vi månar också om att alla ska ha en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Samtidigt är det väldigt roligt. Vi känner alla framgångsvågen som skapar en positiv stämning.

Två stora projekt är dels Kvarteret Alfabetet på Industrigatan, där Lejonfastigheter är en av dem som flyttar in i fina lokaler, och dels Domkyrkans församlingshem, som invigs lagom till nya kyrkoåret vid första advent. Samtidigt så fortsätter bland annat arbetet med Linköpings slott, kvarteret Borgmästaren vid S:t Lars kyrka och ett gruppboende i Alarp.

Hösten är mycket jobb, men också välbehövlig återhämtning. För min del kör jag på med träning, samtidigt som jaktsäsongen fortsätter. Jag hoppas att du också hittar dina energigivare i vardagen.

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

PS. Planerar ni nya projekt? Tveka inte att maila mig eller slå en signal, om du vill diskutera kommande satsningar. Du når mig på benny.valtersson@stangebrobygg.se eller 073-314 20 60.

 

Skärmavbild 2019-11-10 kl. 16.36.50

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.