Skip to main content

Höstens projekt och festlig gala

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Hur härlig sommaren än har varit, så är det ganska skönt att vara tillbaka i vanliga rutiner igen. På Stångebro Bygg är vi laddade inför allt kul och spännande som händer.

Nya och pågående projekt

När ett projekt har pågått flera månader, så är det enormt tillfredsställande den dagen det är dags för invigning. Nyligen gick man ur huse i Mantorp för att fira nya Klämman Arena. En fantastisk idrottshall med café för alla föreningar och skolor. Det är ett uppdrag vi är väldigt stolta över!

 IMG_0160

 

Alfabetet i Linköping, vid Mio på Industrigatan, rullar på. Här flyttar bland annat Lejonfastigheter in i fräscha och ändamålsenliga lokaler i december. Och Mannersons Fastighets AB skapar en häftig plats för coworking. Om du är intresserad och vill veta mer, så är mitt tips att kontakta Emelie Mannerson på 070- 879 20 82 eller emelie.mannerson@mannersons.se.

Lillgårdsskolan blev klar till terminsstart och har nu fått en efterlängtad tillbyggnad som skapar nya möjligheter för vuxna och barn. Andra projekt är kvarteret Borgmästaren vid S:t Lars kyrka, gamla danska konsulatet som blir arbetsplatser, ett gruppboende i Alarp och Domkyrkoförsamlingens församlingshem som ska stå klart till det nya kyrkoåret vid första advent.

Bland allt som pågår vill jag även nämna anrika Linköpings slott, som faktiskt har ett av de äldsta plåttaken i Sverige. Tillsammans med Målerihantverkarna saneras all bly genom vattenblästring, för att ersättas av ett betydligt mer miljövänligt alternativ.

Framtidens bilar

Och apropå miljö … Samtliga våra tjänstebilar är sedan länge elhybrider och de mindre servicebilarna blir nu i dagarna rena elbilar. Även den större servicebilen (där det idag inte finns elbils-alternativ) konverteras till HVO (hydrerad vegetabilisk olja). Det är ett 100 procent förnybart dieselbränsle som framställs genom vätebehandling av växt- och djurfetter. HVO består av samma typ av molekyler som i diesel, men innehåller varken svavel eller aromater och det kan ersätta fossil diesel direkt i våra fordon. Så vi satsar lokalt, och vi satsar betydligt mer miljövänligt.

Gruppdynamik och organisationsutveckling

Under året har vi arbetat med att utveckla den så viktiga gruppdynamiken på en arbetsplats – dels tillsammans med våra samarbetspartners, dels inom vårt eget företag. Det här är en ständigt pågående process som egentligen aldrig tar slut och nu planerar vi för nästa steg. Vi vill att Stångebro Bygg ska vara en ansvarsfull, pålitlig, kompetent och också uppskattad partner och arbetsgivare i alla lägen.

Nominera Årets arbetsgivare senast 1/10

Det för oss över till sista punkten – vår nominering av Årets arbetsgivare inför den stora, festliga Tappra Barn-galan den 8 november.

Stångebro Bygg stöttar Tappra Barn

Nu är sista chansen att nominera någon du tycker är värd att vinna. Maila oss företagets namn på info@stangebrobygg.se senast den 1/10. Skriv en kort motivering, så kan just ditt förslag komma med i nomineringsprocessen. Tre nominerade företag får två platser var vid vårt honnörsbord under den festliga galakvällen. Först då avslöjas också vem som tar hem den stolta titeln.

Själv laddar jag som alltid för höstens jakt. Först ut är rådjur och dovhjort, sedan kör älgjakten snart igång. Vildsvinen jagar vi ju nästan året om. Så det blir många pass i skog och mark framöver.

Ha det gott tills vi hörs igen!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

 

Skärmavbild 2019-09-13 kl. 12.21.06

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]