Skip to main content

Nya projekt skapar högt tempo

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Är det fler än jag som tycker att det har blivit lite knas? Att april och maj har råkat byta plats i år? För visst känns det så, efter en helt fantastisk aprilmånad, som nu har gått över i kyla och blåst. Men det regn som har kommit tackar vi för!

Maj månad präglas alltid av nedräkning. Allt som ska hinnas med före semesterperioden och full koll på alla projekt och hur de fortskrider. I kvarteret Alfabetet, intill Mios lokaler, pågår full produktion. Vi har startat upp på plan 300, där fastighetsägaren Mannerson planerar för coworking spaces – en uppgraderad variant av kontorshotell med bland annat gym och konferensrum i huset. Så kontakta dem gärna om du är i behov av ett flexibelt kontor med trevliga ”kollegor”. Som jag tidigare nämnt är den största hyresgästen det kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter. Deras inflyttning på plan 400är planerad till 1 december i år.

Extra glädjande är också att vi har fått tilldelning av ett nytt projekt, där just Lejonfastigheter är beställare. Det är nyproduktion för ett gruppboende, Alarp, alldeles intill det vackra eklandskapet.

Svenska kyrkan tillhör idag en av våra stora beställare – ett samarbete som vi värdesätter mycket. Dels för att det handlar om väldigt intressanta projekt, dels för att vi har en förtroendefull och positiv samverkan i allt vi gör. Församlingshemmet vid domkyrkan fortsätter enligt plan och ska stå klar mot slutet av året. Vi har även fått ytterligare beställningar i Vreta kloster, där vi nyligen färdigställde ”Vreta klosters kyrkby”. Nu handlar det om nya tak på flera byggnader.

 

domkyrkan

Ett inspirerande projekt i domkyrkans församlingshem är i full gång!

Ett annat arbete som pågått en tid är den omfattande ombyggnaden av Mantorps idrottshall. Vi räknar med att vara färdiga till sommaren, vilket blir perfekt när skolor och föreningar drar igång sina verksamheter igen.

Sist, men inte minst, vill jag nämna ytterligare ett nytt uppdrag som startar till hösten. I kvarteret Borgmästaren, det gamla sparbankshuset vid S:t Lars kyrka, blir det nya hyresgäster – Elits AB – som idag har sina lokaler i Mjärdevi och som nu får ett mer centralt läge.

Fortsatt satsning på våra team

Stångebro Bygg fortsätter den inslagna vägen med gruppdynamik och teambuilding. Vi genomförde en uppskattad föreläsning med Elisabeth Kuylenstierna tidigare i våras, och vi ser redan nu effekter på våra byggarbetsplatser. Det skapar ett värdefullt samarbete som stärker oss både som grupp och individer.

Som alltid måste jobb varvas med egna aktiviteter för ny energi. Och för min del är det golfträning. Jag tränar i grupp varannan vecka och egen coach-tid övriga veckor. Ambitionen är att ta spelet till en ny nivå, vilket kräver en hel del tålamod och vilja. Vi kanske ses på banan framöver?

Ha en fortsatt fin vår. Och hör gärna av dig om du vill diskutera kommande projekt!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

 

instagram maj

 

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]