Skip to main content

Tack och hej 2020!

Tänk om vi hade vetat vad vi hade framför oss vid den här tiden för ett år sedan. Att en pandemi skulle svepa över världen och stänga ner hela samhällen. Vi har upptäckt hur sårbara vi är, samtidigt som vi har sett hur starka vi kan vara när det verkligen gäller.

Jag känner en stor ödmjukhet inför det faktum att vi är verksamma i en bransch som har klarat sig förhållandevis bra. Självklart märker vi av konsekvenserna, både privat och jobbmässigt, men trots allt rullar det mesta på. Och just nu känns det som en stor fördel att vara ett mindre ägarlett företag med flexibel organisation, effektiva processer och trygga relationer. Vi värnar om våra medarbetare och våra kunder!

Årets projekt
2020 blir ett år med minskad omsättning, men ändå ett tillfredsställande resultat. Vi kan blicka tillbaka på flera spännande om- och tillbyggnadsprojekt, där vår gedigna kompetens inom bland annat kulturbyggnader, idrottshallar, LSS-boenden och kontor har tillvaratagits fullt ut (läs gärna casen på vår sajt). I dagsläget fortsätter vi med kvarteret Alfabetet, ett fantastiskt projekt där kreativt tänkande och innovationer omvandlar en miljö totalt. Arbetet pågår med en familjecentral i Skäggetorp, en kulturvilla i Brokind och Tuna Kungsgård, ett kulturhistoriskt renoveringsprojekt på uppdrag av Statens fastighetsverk. Vi genomför även säkerhetshöjande åtgärder på Linköpings slott, en omfattande renovering av polisstationen i Norrköping och vi bygger ett stall i massivt svensk trä ute på östgötaslätten.

Snickare Martin Rendahl och projektansvarige Nicklas Eriksson – i full färd med uppförandet av ett stall i massivträ på östgötaslätten.

Att tänka hållbart
Klimatmål och klimatbokslut är allt viktigare inom bygg- och fastighetssektorn. Vi arbetar nu med att få in uppgifter i vårt affärssystem, vilket ska göra det betydligt enklare att se vår klimatpåverkan i varje projekt. Vi har också engagerat oss i ÖBKN (Östergötland bygger klimatneutralt). Det är en grupp företag som har gått samman med målet att nå en halverad klimatpåverkan för hela bygg- och fastighetssektorns värdekedja år 2030 och en klimatneutral värdekedja senast år 2045. Projekt i massivträ och fordon som är hybrider, elbilar eller går på HVO är andra exempel på vårt engagemang. Vi vill helt enkelt vara med och skapa en mer klimatvänlig och innovativ bransch.

Ett år som 2020 känns det viktigare än någonsin att hålla fast vid långsiktigheten och engagemanget. I slutet av november tillbringade våra projektledare ett par dagar på Rimforsa Strand för att diskutera öppenhet, tillit och bemötande – något som vi värdesätter i vårt företag. Vår ständiga utveckling är en resa som fortsätter.

God Jul och Gott Nytt År
Nu önskar vi oss ett 2021, då vi kan få mötas fullt ut igen. Vi ser fram emot nya, intressanta projekt i nära samverkan med våra kunder och samarbetspartners. 2020 blev ett ”gupp på vägen”. Förhoppningsvis är vägen både smidigare och säkrare den tid som kommer.

Jag önskar er alla en fin och omtänksam jul och ett gott 2021. Och kom ihåg – skicka ett mail eller slå en signal om du vill bolla idéer eller diskutera nya projekt. Hoppas vi hörs!

Julhälsningar
Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

PS. I dessa coronapräglade jultider väljer vi bort de traditionella godiskorgarna till våra kunder. Istället skänker vi en extra stor julgåva till Tappra Barn. Alla barn har rätten att få uppleva en trygg och lycklig jul.

tappra_cmyk_2rad

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

Foto: Zandra Erikshed