Skip to main content

Projekt och värdegrundsarbete

Det är bokslutstider och vi summerar året som gått innan det är dags att lägga allt fokus framåt. 2020 blev tufft för oss alla, men vi på Stångebro Bygg har ändå klarat oss förhållandevis bra. Trots att omsättningen gick ned cirka 20 procent är vi nöjda med resultatet.

En oviss framtid – men det skiftar snabbt
Jag fick nyligen frågan vad jag tror om 2021. Vi som har varit med ett tag vet hur snabbt allt kan ändras, så det är svårt att svara på. Men ett ”värstascenario” är att vår bransch släpar efter och att tuffare tider väntar. Samtidigt ser vi en ökad aktivitet med allt fler förfrågningar, inte minst från kommunala bolag, så svängningen åt rätt håll kan komma när man minst anar det. Lyckligtvis är vi ett solitt företag med starka kundrelationer, vilket är en av förklaringarna till att jobben rullar på. 

Inspirerande arbetsmiljö på Alfabetet i Linköping. Foto: White arkitekter

Pågående projekt i vår region
Vad är det då som pågår? Kv. Alfabetet är på väg in i en slutfas. Det är ett fantastiskt projekt där en rätt ordinär fastighet genomgått en total förvandling och nu huserar några av stans snyggaste kontor. Mannerson Fastigheter har haft en hög ambition, vilket speglas in i minsta detalj. I april invigs dessutom padelhallen med både singel- och dubbelbanor. Det blir ett efterlängtat tillskott för alla som älskar den här roliga sporten.

Vi har sedan länge ett uppskattat samarbete med Svenska kyrkan och nu pågår flera projekt, bland annat ute i Lilla Aska. I Skäggetorp fortsätter vårt och Holmströmsgruppens arbete med en ny familjecentral, efter att vårdcentralen och folktandvården stod klara. Vi har även kört igång ett projekt för Mannersons i kv. Gropen, där vi själva har vårt kontor. Och blickar vi ut i regionen så genomför vi en större ombyggnad åt en myndighet I Norrköping.

Det växande intresset för den egna bostaden är en tydlig trend och förfrågningarna ökar. Just nu pågår ett stort arbete där vi varsamt bygger om ett äldre kulturhus och fler projekt är på gång.

Vilket företag vill vi vara?
Arbetet med vår interna grupputveckling fortsätter och i slutet av februari har vi en ny sittning. Jag ser det som en process som skapar en unik laguppställning. Fokus är inte bara vad och hur, utan också varför – helt enkelt att vi jobbar för ett syfte.

Jämsides med värderingsarbetet så diskuterar vi en hel del kring begreppet hållbarhet, något som engagerar oss alla på företaget. Förutom olika miljösatsningar, vill vi även ta ett socialt ansvar. Ett exempel är Tappra Barn, där vi fortsätter att vara stolt guldpartner.

Nu njuter vi av den vackra vintern ett tag till, innan våren är här. Själv planerar jag för nya upplevelser i skärgården när vädret tillåter. Ha det gott och var rädda om er!

Vinterhälsningar
Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg

PS. Som alltid – tveka inte att kontakta mig om du vill bolla idéer och projekt! Ring eller maila benny.valtersson@stangebrobygg.se Vi hörs!

Foto vd-porträtt: Zandra Erikshed