Skip to main content

Aktivitet och ovisshet

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”1px|||||”]

Nu närmar vi oss semestertider och jag tror att många blickar mot hösten med viss osäkerhet. Samtidigt som läget har stabiliserats något, så vet vi alltför lite om Coronaviruset och vad som händer framöver. Kommer det att försvinna allt snabbare? Eller blir det en andra våg, som påverkar oss även kommande månader? Ingen har svar idag, oavsett om man är expert eller inte. Det är onekligen en unik situation.

Projekt på gång

Vi på Stångebro Bygg har fortfarande bra fart de närmaste veckorna. Vi färdigställer f.d. Danska konsulatet till it-bolaget Consid, så att de kan starta höstens arbete i nya lokaler. Ett annat projekt som också går mot sitt slut är Tuna Kungsgård utanför Linköping. Fastigheten, som ägs av Statens Fastighetsverk, är byggnadsminnesförklarad och har nu genomgått en omfattande renovering. Den är ett fint exempel på en av våra nischer – vår kompetens när det handlar om att bygga om och bygga till kulturbyggnader.

Kv. Alfabetet på Industrigatan i Linköping är ett projekt som vi är extra stolta över. Här pågår arbetet i olika etapper, och snart är vi klara med fasaden och den välkomnande entrén. För den som vill ha kontor lite utöver det vanliga, nära stadskärnan och alla kommunikationer, så är läget perfekt. Lejonfastigheter och Microsoft är redan i huset, men fortfarande finns plats för nya hyresgäster. Småföretagaren kanske väljer Dospace Alfa, medan det större företaget kan få rejäla ytor att inreda efter eget behov. Kontakta gärna Emelie Mannerson på 0708-31 30 30 eller emelie.mannerson@mannersons.se för mer information.

Vi ser även fram emot ett fortsatt samarbete med Holmströmsgruppen. I Skäggetorp centrum kommer vi att påbörja den nya familjecentralen, samtidigt som vi tar tag i ett projekt där vi ska omvandla ett antal lägenheter i och utanför Linköping.

Funderingar inför hösten

Vad händer mer i höst? Vi ser en viss avmattning, men erfarenheten säger att när allt väl återgår till det ”normala” så kan det lossna riktigt snabbt. Vi ser också en tendens att företag prisar in sig allt mer, vilket knappt förekom för ett år sedan. Det har aldrig varit vår väg till nya projekt. Istället vet vi att vårt arbetssätt – med öppenhet, ärlighet och samverkan – skapar framgångsrika projekt med lönsamhet utifrån flera perspektiv.

Trevlig sommar!

För min egen del ser jag nu fram emot en långledighet. Jag har fem veckors semester, vilket passar perfekt eftersom vi väntar tillökning.  Vi välkomnar en liten hundvalp som ny medlem i vår familj. Samtidigt hoppas jag förstås få tid till några rundor på golfbanan. Vi kanske ses där?

Stångebro Bygg har semesterstängt vecka 29-31, men jag är alltid nåbar om du har något du vill bolla eller få svar på. Jag nås på 073-314 20 60 eller benny.valtersson@stangebrobygg.se.

Jag önskar er alla en härlig sommar i vårt vackra land. Sedan ser vi fram emot en höst, där allt rullar på igen.

Soliga hälsningar

Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg


 

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

Foto: Zandra Erikshed

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]