Veckorna passerar i allt snabbare takt och nu är våren här på riktigt. På Stångebro Bygg jobbar vi på med våra stora projekt, bland annat kvarteret Ekollonet på Hospitalstorget, där en omfattande omvandling pågår som kommer att berika Linköpings innerstad. I kvarteret Brevduvan fortsätter arbetet samtidigt som kvarteret Alfabetet intill Mio möbler är igång. Vi genomför även ett projekt i Ryd för Studentbostäder AB, ett dotterbolag till Stångåstaden, där vi bygger om kök. Och ombyggnation av kvarteret Industrin, ett uppdrag för Sankt Kors AB, är annat som står på tur.

Tillsammans med vår uppdragsgivare Mannerson pågår ett projekt med att utveckla kvarteret Gropen i Tornby. När Bevego och Hjärta till Hjärta flyttar, frigörs ca 5 500 kvm lokaler med nya möjligheter för rätt hyresgäst. Det här är ett bra exempel på en av våra styrkor – vi är gärna en aktiv part i ett tidigt skede när det handlar om att skapa bra projektekonomiska förutsättningar. Hör gärna av dig om du har lokaler som ska byggas om eller omvandlas till nya verksamheter! Där har vi på Stångebro Bygg stor erfarenhet av smidiga projekt.

En av våra delägare och mest erfarna medarbetare, Bo Sjöberg, har varit med sedan företagets grundades. Nu har han beslutat sig för att med ålderns rätt börja trappa ned sitt yrkesliv. Som en följd av detta utökar Fredrik Engvall och jag vårt ägande, då Bo Sjöberg säljer sin andel i företaget till sommaren. Men Bosse kommer ändå att finnas med på ett hörn – vi fortsätter samarbetet på konsultbasis 1-3 dagar i veckan.

Vi har även två nya medarbetare. Pontus Frondelius har vi knutit till oss redan under hans studietid och nu när han är utexaminerad byggnadsingenjör vid Linköpings universitet börjar han arbeta hos oss på heltid. Det gör även Carl Dalgren, som har gått samma utbildning som Pontus. Vi hälsar dem varmt välkomna! Detsamma gäller våra två nya styrelseledamöter Carl-Fredrik Grönhagen och Magnus Mannerson.

Och apropå nya medarbetare… Idag märks en allt tydligare brist på kompetent personal. Om du är, eller känner till, en erfaren och duktig projektledare som vill arbeta på ett lagom stort, affärsmässigt och samtidigt familjärt företag med spännande kunder, får du gärna höra av dig till mig. Vi söker alltså ytterligare en stark resurs inför kommande uppdrag. Läs gärna mer om tjänsten här.

Nyligen summerade vi 2014 och bokslutet ligger klart. Jag har tidigare kallat det för ett starkt ”mellanår” och den beskrivningen gäller fortfarande. Totalt omsatte vi 84 Mkr och några av de största projekten var kvarteret Ekollonet, kvarteret Brevduvan, Medborgarskolans nya lokaler och kvarteret Fotografen.

Nu blickar vi framåt och kör på för fullt innan det är dags för sommarledighet. Jag påminner gärna igen – om du har funderingar eller planer kring framtida projekt är du varmt välkommen att kontakta mig eller någon annan på företaget. Vi inte bara bygger – vi ser oss framför allt som ett bollplank och en strategisk part när det handlar om fastighetsutveckling, samverkansprojekt och andra spännande möjligheter. Hoppas vi hörs!

 

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg