Skip to main content

Nytt samarbete med Svenska kyrkan

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Våren närmar sig med stormsteg och på Stångebro Bygg har vi haft full fart efter årsskiftet. Ett nytt, spännande projekt är ombyggnaden av S:t Larskyrkan i centrala Linköping. I en samverkansentreprenad genomförs en totalrenovering som beräknas vara klar till adventhelgerna senare i år. Då kommer besökarna att möta en ännu vackrare och mer funktionell kyrka som har anpassats efter verksamheten. Vi tycker att det är extra roligt att nu ha Svenska kyrkan som kund och vi ser fram emot fler projekt som passar både vårt och kyrkans synsätt på hur arbetet ska gå till.

Kvarteret Gropen
Ett annat aktuellt projekt är kvarteret Gropen i Tornby. Här genomför vi nu en ombyggnad till Idrott & Service, som är en verksamhet inom Leanlink, Linköpings kommun. Totalt kommer de att nyttja 1 000 kvm av de totalt 10 000 kvm som fastigheten erbjuder. Fler aktörer är nu på plats och intressenter är på gång, men än finns lediga ytor. Om du är intresserad, kontakta gärna Magnus Mannerson på magnus.mannerson@mannersons.se

Fler pågående projekt
Vi har tidigare berättat om en ny kund, RE-fastigheter, där vi fick uppdraget att bygga garage i Sturefors. Nu har vi startat ytterligare ett projekt tillsammans – kvarteret Kapellet i Tannefors – där Saabs gamla möbelfabrik låg förut. Nu bygger vi om fastigheten med en tillbyggnad, ytskiktsrenovering, en ny entré och lastkaj. Och uppdraget för Frimuraresamhället i Linköping, där vi renoverar badrum och utför ett omfattande hissprojekt i Frimis fastighet, pågår för fullt. Det är just den här blandningen av projekt som gör vårt arbete extra roligt!

Inspiration i vardagen
Men ibland behöver vi tanka lite extra energi och därför deltog vi nyligen på Olof Röhlanders föreläsning ”Konsten att njuta av livet: Och ändå få saker gjorda.” En bra titel, eller hur! Det blev en mycket uppskattad och aha-rik eftermiddag.

Miljötankar
Vårt miljöengagemang märks på olika sätt och senaste satsningen är våra tjänstebilar som är Mitsubishis elhybrider (Outlander PHEW). I ett samarbete med Autopartner valde vi rätt modell som passar oss och våra transportbehov.

Innan vi rundar av vill jag gärna uppmana dig att kika gärna in på vår Facebooksida. Om du gillar oss där kan du följa oss i vår händelserika vardag och allt kul som händer. Hoppas att vi ses!

Nästa gång vi hörs kommer jag att berätta om vår senaste nyrekrytering., Men fram till dess önskar jag dig en trevlig vår! För förr eller senare är den här.

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]