Skip to main content

En händelserik höst

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Välkommen tillbaka till Stångebro Byggs nyhetsbrev! Sommarveckorna svischade förbi och vi är mitt inne i en spännande höst. Just nu är det bra fart på marknaden med många intressanta förfrågningar.

Anbud Landstinget
Men allra först tänkte jag börja med en smått historisk händelse för vårt företag. Vi har fått en tilldelning på anbud för Landstinget. Det här ramavtalet omfattar ”Väster”, det vill säga Motala, Vadstena, Mjölby och Mantorp. Vi kom trea i den kategorin, vilket innebär att vi är garanterade 20 procent av alla projekt som ska genomföras. Det här ser vi som ett första steg in i det här segmentet och vi är riktigt taggade för att lära nytt och samtidigt visa vad vi går för. Stångebro Bygg har en organisation med stor erfarenhet av att effektivt styra upp projekt, något vi hoppas ska uppskattas.

Hospitalstorget tar form
Flera andra projekt rullar på, bland annat kvarteret Ekollonet i Linköping som snart kommer att stå klart. Här har vi renoverat ett sekelskifteshus, som nu har återfått sin forna glans och nu kan stå stolt igen med sitt centrala läge på Hospitalstorget. Inflyttningen i några av Linköpings mest exklusiva hyresrätter sker vid årsskiftet. Låter det intressant? Kontakta gärna Magnus Mannerson på Mannersons Fastighets, telefon 013-35 75 90.

I fastigheten planeras också en trevlig kvartersbistro med mysig miljö såväl inne som ute på det nyanlagda torget. Och i höst flyttar SenionLab in i sitt toppmoderna kontor på 260 kvm. Som några av er säkert sett byggs fastigheten dessutom på med en helt ny del utmed Stora Badstugatan, ett projekt som vi på Stångebro Bygg valde att tacka nej till.

Kontorsytor på Industrigatan
I kvarteret Alfabetet, intill Mio Möbler på Industrigatan, fortsätter omvandlingen. Invändigt är det nu färdigställt och de första företagen, Altran och Marknadsbyrån, har flyttat in. I dagsläget finns ytterligare en lokal ledig och tanken är att skapa en attraktiv öppen yta där man kan hyra kontorsplats med gemensam entré, konferensrum och lunchrum.

Nytt i Wahlbecks företagspark
Vi har även gjort klart Actia uppe i Mjärdevi samtidigt som arbetet i kvarteret Industrin i Wahlbecks företagspark har påbörjats. Här bygger vi bland annat en restaurang för cirka 150 personer. I kvarteret Brevduvan återstår entréplanet mot Kungsgatan. Här finns nu några riktigt fräscha och snygga kontorslokaler för en mix av företag. Och utåt Stångebrofältet färdigställer vi, för Klöverns räkning, kvarteret Paletten till företaget Areal.

Certifiering för miljö och kvalitet
Under hösten tar vi nästa steg i vårt påbörjade kvalitetsarbete. Hela företaget ska genomgå en Povelcertifiering – ett verksamhetsledningssystem för vår bransch med stort fokus på bland annat miljö, kvalitetskrav, analys och utveckling. Det ger oss en tydlig struktur att arbeta utifrån samtidigt som det är en trygghet för våra kunder.

Vi behöver bli fler!
Innan vi avslutar för den här gången vill jag nämna att vi söker ytterligare projektledare och även fler duktiga snickare. Kontakta gärna mig om du är intresserad eller har tips på personer. Likaså om du vill diskutera nya idéer och projekt, där vi på Stångebro Bygg kan bli din erfarna partner. Vi berättar gärna mer om vårt uppskattade sätt att arbeta och bredden inom de projekt som vi genomfört sista tiden.

 

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

PS. Självklart vill jag även passa på att hälsa dig välkommen till CrossFit Highway, ett helt nytt projekt som jag har varit med och startat vid sidan om mitt ordinarie jobb. Här på Gottorpsgatan i Tornby kan man träna i grupp, enskilt, få personlig coaching, köpa träningsprodukter och äta stans fräschaste sallad, levererad av Hälsofreak. Jag drivs nämligen av övertygelsen att ju bättre form vi är i – desto bättre presterar vi i vår vardag!  Hoppas vi ses där!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]