Skip to main content

Full fart framåt och frågetecken

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Sommar har gått över i höst. Det sker alltid lika smygande och plötsligt är det vanlig vardag igen. Men ändå inte. Även om effekterna av Coronapandemin har mattats av, så står vi inför en period med flera frågetecken.

För oss på Stångebro Bygg fortsätter det att rulla på och produktionen ligger på samma nivå som 2019. Däremot är orderstocken lägre än förväntat och utbudet av förfrågningar känns ganska tunt så här långt in på året. Men vi som har varit med länge vet att det kan svänga snabbt. 2020 är onekligen ett speciellt år, där ingen vet hur framtiden ser ut.

Stolta projekt

Flera stora projekt pågår eller har precis slutförts. Vi har arbetat med kv. Alfabetet en längre tid och då är det extra roligt att se huset få nytt liv. Tidigare flyttade Lejonfastigheter in i fina lokaler. Och nyligen var det festlig invigning för Dospace Alfa som på kort tid har fått flera nya hyresgäster. Det är en fantastisk miljö, perfekt för den som vill ha en flexibel och social arbetsplats. För vår del fortsätter projektet på plan 200, där det ska rymmas fem nya hyresgäster samt en konferenslokal. Du kanske har sett att huset är alltmer klart exteriört? Om inte, ta en sväng förbi på Industrigatan och titta på den vackra kopparfasaden som lyser i höstsolen.

Ett annat pågående projekt är Tuna Kungsgård på uppdrag av Statens fastighetsverk. Här arbetar vi varsamt i en byggnadsminnesförklarad kulturmiljö som är värd att vårda.

 

Danska konsulatet exteriör-8WEB

Varje skrymsle och vrå har gåtts igenom och f.d. Danska konsulatet har nu fått tillbaka sin själ. Foto: Zandra Erikshed

Och apropå unik kulturbyggnad … Nu står f.d. Danska konsulatet klart och den nya hyresgästen, it-bolaget Consid, har precis flyttat in. Det har varit ett spännande och väldigt roligt projekt tillsammans med fastighetsägaren Mannersons och Fredriksson arkitektkontor. Läs gärna caset på vår sajt. Här finns också före- och efterbilder som visar den stolta förvandlingen.

Ständig utveckling

I början av september samlades våra projektledare på Rimforsa Strand för ännu ett steg i vår gemensamma grupputveckling. Vi hade ett par intensiva och givande dagar som ska ta företaget framåt. För oss på Stångebro Bygg är det inte bara här och nu som gäller. Vi vill tänka framåt och i nya banor. Vi är ett företag som tar ansvar och som även vill arbeta med ansvarsfulla kunder. Det här är något jag brinner för och som jag kommer att få anledning att återkomma om.

Härliga höst

Hösten är en tid för aktiviteter och tid att njuta. Före sommaren berättade jag om vår nya familjemedlem Åke. Nu ska han sättas på prov när hundjakten startar den 1 oktober. Det ser både husse och hund fram emot. Annars mår jag väldigt bra av långkok som puttrar på spisen, ett glas vin framför brasan eller kanske en runda golf som biter i kinderna. Trevlig höst!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

PS. Välkommen att kontakta mig om du vill diskutera nya projekt eller få mer information om hur vi på Stångebro Bygg arbetar. Du når mig på 073-314 20 60 och benny.valtersson@stangebrobygg.se.


 

 

Du har väl sett oss på Instagram! Följ @stangebrobygg, häng med i vår vardag och lär känna oss på Stångebro Bygg ännu bättre.

Foto: Zandra Erikshed

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]