Skip to main content

Vd-Krönika

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vi ses på Fastighetsmarknadsdagen!

Nu närmar vi oss Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland, ett evenemang som vi ser fram emot. Den 5 februari träffas branschen en halvdag på Konsert & Kongress i Linköping för att diskutera marknaden, näringslivsutveckling och framtidens Östergötland. Vi på Stångebro Bygg är med som partner och finns naturligtvis på plats. Kom och prata projekt med oss – stort som smått! Eller om du är intresserad av vårt kundnära och strukturerade sätt att arbeta, så berättar vi gärna mer. Hoppas att vi ses! Och mer information finns på fastighetssverige.se.

Kvarteret Brevduvan i Linköping, fastigheten S:t Larsgatan – Kungsgatan, är inne i slutfasen nu. Vi färdigställer lokalerna till gamla och nya hyresgäster. Här har bland annat ett redovisningsföretag och ett It-företag flyttat in i fräscht moderna och funktionella kontor. Och i hela bottenplanen finns den tidigare hyresgästen Ida Infront, som har fått ett stort lyft i sin miljö.

Många Linköpingsbor vet var Hjalmar Blomqvists gamla lokaler ligger, det så kallade ”Dukahuset”. För de yngre och nyinflyttade kan jag berätta att det är en fastighet utmed Industrigatan, alldeles vid Priso. Här, i kvarteret Alfabetet, bygger vi nu om Mannersons fastighet och gör plats för flera hyresgäster som är intresserade av ytor mellan 200 och 800 kvm. Arbetet startade nu i januari och omfattar totalt 1 800 kvm. Uppfräschningen är också ett led i förnyelsen av miljön utmed hela Industrigatan.

Ett av våra större projekt är kvarteret Ekollonet med ett ordervärde på ca 40 Mkr. Här skapas en helt ny, vacker innerstadsmiljö vid Hospitalstorget. Den här sekelskiftesfastigheten kommer att bidra till upplevelsen nu när den återfår sin forna glans. Diskussioner förs om möjligheten att komplettera fastigheten med en nyproduktionsdel, vilket skulle ge fler lägenheter. Mannerson Fastighets AB utreder och beslut kommer snart.

I Mjärdevi Science Park har vi fått ett nytt uppdrag. Actia, ett företag som utvecklar och producerar produkter åt fordonsindustrin, har tagit beslutet att bygga om sina lokaler. Det är ett projekt som beräknas starta nu i februari.

För min del är närmaste månaderna extra hektiska. Förutom alla kundkontakter och projekt, så går jag en utbildning SBL Företagsledning för bygg och fastighet. Det är en ledarskapsutbildning för högre chefer inom bygg- och fastighetssektorn i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm. Tur att jaktsäsongen snart är slut, för nu vet jag vad jag gör med min lediga tid framöver!

Till sist – välkommen att kontakta oss på Stångebro Bygg för att diskutera aktuella eller kommande projekt. Jag kan lova dig att du möter ett engagerat och kompetent företag, som arbetar utifrån våra värderingar ”öppenhet” och ”ärlighet”. Det skapar framgångsrika samarbeten!

Benny Valtersson

Vd Stångebro Bygg

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]