Skip to main content

Vi står starka i en turbulent tid

2023-10-03

När vi blev en del av Rotundagruppen förde det med sig såväl strategiska som strukturella förändringar. Idag är vi en koncern med företag från nord till syd, med olika storlek och olika kompetenser. Men vi har en sak gemensamt – vi vet att samverkan gör oss starkare.

En praktisk förändring blev att bokslutsdatum nu är den sista augusti, vilket gäller alla företag i koncernen. Det innebär att sensommaren och tidig höst har inletts med stort fokus på ekonomi. Jag kan konstatera att vi fortsatt står oss starka i denna turbulenta tid för vår bransch. Bokslutet visar en bra omsättning och ett gott resultat.

Ordning och reda

Under året har vi bytt verksamhetssystem och nu är vi klara med certifieringen av BKMA. Det är en viktig nivå som visar att vi är ett företag med ordning och struktur. Det har varit oerhört intensivt, men absolut värt allt extra jobb.

En annan följd av samarbetet inom Rotundagruppen är de utbildningar som koncernen satsar på. Vi har i nuläget två projektledare som går ledarskapsutbildning och därefter står ytterligare tre på tur. Utöver det samlar vi årligen alla tjänstemän på Stångebro Bygg för att gemensamt dra framtida riktlinjer – vad Stångebro Bygg är och vad vill vi vara? Såväl professionell som personlig utveckling fortsätter att vara en av våra hjärtefrågor.

Aktuella projekt

Nästan dagligen möts vi av nyhetsrapportering om hur byggbranschen drabbas av konjunkturen och omvärldsläget. Vi på Stångebro Bygg har en inriktning som hitintills inte påverkats lika hårt. I nuläget är vi bland annat igång med två olika LSS-boenden för Lejonfastigheter – ett i Vikingstad och ett i Harvestad. Grundarbetet har pågått och just nu genomför vi montage av stommarna som levererats i stora väggblock från fabrik. Spännande, tycker vi.

Stomresning av nytt LSS-boende i samarbete med Lejonfastigheter. 

Snart är vi färdiga med fas 1av strukturerad samverkan på Rosendalsskolan i Skäggetorp tillsammans med Lejonfastigheter och nu håller vi tummarna för att det blir en fas 2. Vi har ytterligare ett projekt i Skäggetorp. Det är en större ombyggnad för Bonäsudden och Holmströmsgruppen som bland annat innehåller ett helt nytt storkök med allt vad detta innebär.

Jag vill också lyfta vårt samarbete med Svenska kyrkan, där vi i Lilla Aska bygger en ny maskinhall. För Mannersons Fastigheter arbetar vi i samverkan med kvarteret Idéskissen i Linköping Science Park och vi har även påbörjat ett ombyggnadsprojekt i kvarteret Absalon i centrala Linköping

Topp 100 – en satsning på idrotten

Nu blickar vi framåt mot en fortsatt fin höst. Vi är nog många som undrar var den här sommaren tog vägen, men än finns det tid för många roliga golfrundor. Och apropå idrott, så har Stångebro Bygg tagit beslutet att bli medlem i Topp 100. Det är en viktig satsning för idrotten i Linköping med omnejd – både elit och bredd/motionär. Läs gärna mer på www.topp100.org. Vi kanske ses på galan?

Hösthälsningar
Benny Valtersson
Vd Stångebro Bygg